Alleenstaande moeder slaat de les over om voor haar dochter te zorgen; de docente: "Breng haar de volgende keer mee de klas in”

Janine image
door Janine

28 Maart 2021

Alleenstaande moeder slaat de les over om voor haar dochter te zorgen; de docente: "Breng haar de volgende keer mee de klas in”
Advertisement

Verplaats jezelf een dag in de schoenen van een alleenstaande, jonge moeder die naar de universiteit gaat en tegelijkertijd wat extra uurtjes probeert te werken om rond te komen en voor de kleine te zorgen, allemaal zonder de hulp van een partner. Waar zou je de tijd vandaan moeten halen die nodig is om je studie voort te zetten? Het antwoord is misschien eenvoudiger dan je denkt, vooral als er iemand is die, empathisch en vriendelijk, je een handje helpt en je vertelt dat alles goed komt...

via Knox News

Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

Dit is het bijzondere verhaal van Morgan King, een 21-jarige vrouw die studeert aan de Universiteit van Tennessee, een dochter heeft genaamd Korbyn en 's avonds werkt als serveerster om wat geld te verdienen om brood op de plank te krijgen, zodat het haar dochter aan niets ontbreekt. Helaas is het voor Morgan vaak niet gemakkelijk om aan al deze verplichtingen te voldoen: een modelstudente, een zorgzame moeder en een goede serveerster zijn is niet zo eenvoudig!

Om deze reden schreef ze, toen ze vanwege haar vele verplichtingen een universitaire les moest missen, een mail waarin ze haar verontschuldigingen aanbood aan haar docente, maar ze had nooit zo'n vriendelijke en empathische reactie verwacht...

Advertisement
Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

De reactie van professor Sally B. Hunter liet niet lang op zich wachten, en het was zo onverwacht dat Morgan het wel op haar Twitter-profiel moest delen: "Hallo Morgan, we vroegen ons af waar je vanmorgen was tijdens de les. Het spijt me te moeten horen dat je de les moest overslaan vanwege problemen met je dochter, maar neem haar de volgende keer gerust mee naar de les. Ik zou het absoluut geweldig vinden om haar vast te houden terwijl ik les geef, zodat je de les rustig kunt volgen en aantekeningen kunt maken.

Ik werk voor het Ministerie van Familie en Kinderen, het zou heel raar zijn als ik niet af en toe een kleintje uitnodigde terwijl ik lesgeef. Ik ben absoluut serieus, neem haar de volgende keer mee. Met vriendelijke groet, Sally B. Hunter."

Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

De woorden van de docente raakten Morgan King diep, die absoluut niet verwachtte dat ze niet zou worden berispt vanwege haar plotselinge afwezigheid, en in plaats daarvan werd begrepen en aangemoedigd om de kleine Korbyn mee te nemen naar de les mocht ze de volgend keer niemand hebben die op haar past..

Alleenstaande moeder, studente en serveerster zijn is niet bepaald eenvoudig, de docente van de universiteit wist dit en moest de jonge 21-jarige vrouw wel een handje helpen; een echte les in empathie en menselijkheid.

Waren alle leraren maar zo!

Advertisement