Een stel koopt een huis maar de voormalige eigenaar weigert hen de sleutels te geven: hij bewoont het al meer dan 1 jaar illegaal

Janine image
door Janine

12 April 2021

Een stel koopt een huis maar de voormalige eigenaar weigert hen de sleutels te geven: hij bewoont het al meer dan 1 jaar illegaal
Advertisement

Een huis huren is niet eenvoudig, maar kopen is nog veel moeilijker. Er zijn wetten op deze gebieden die bedoeld zijn om de meest kwetsbaren te beschermen, maar die uiteindelijk degenen begunstigen die er misbruik van maken. We verwijzen naar die wetten die voorkomen dat de armste en meest kwetsbare mensen uitgezet worden. Helaas lijkt het echter heel gemakkelijk om van een ​​dergelijke juridische maas in de wet te profiteren. Tracie en Myles Albert hadden al hun spaargeld gestoken in het kopen van een woning in Californië in januari 2020, maar wat zij beschouwden als "de echte deal" veranderde onverwachts in een echte nachtmerrie. Na meer dan een jaar is het echtpaar er in feite nog steeds niet in geslaagd om in het gewenste huis te gaan wonen. De reden? De vorige bewoner, alsook de eigenaar van het huis, weigert hen de sleutels te geven en het huis te verlaten.

Advertisement
YouTube / Fox 11 Los Angeles

YouTube / Fox 11 Los Angeles

Wanneer je een groot voorschot betaalt voor de aankoop van een woning, is het altijd aan te raden om er voor te zorgen dat de woning geheel vrij is. Het is beter om het betalen of voorschieten van geld te vermijden als eerdere bewoners het huis nog bewonen. Helaas vertrouwden Tracie en haar levenspartner Myles de eigenaar van het huis dat ze kort daarna gingen kopen op zijn woord. Makelaar Chris Taylor heeft het huis aan hen verkocht namens een man die blijkbaar niet kon wachten om daar weg te gaan. Een verkoop van $560.000 die helaas niet liep zoals gepland.

Advertisement
YouTube / Fox 11 Los Angeles

YouTube / Fox 11 Los Angeles

De voormalige eigenaar had beloofd dat hij het huis zou verlaten, ruim voor het uitbreken van de Coronavirus-pandemie, maar op 31 januari 2020 konden Tracie en Myles nog steeds niet binnenkomen in wat hun nieuwe huis had moeten zijn. Met de komst van de pandemie en de verlenging van het moratorium op uitzettingen, verlengd tot 21 juni 2021, kan het paar legaal niets doen om de bewoner die hun nieuwe huis heeft bewoond eruit te zetten. “Dit is nu ons huis, het staat allemaal in het contract, het is allemaal legaal. De voormalige eigenaar heeft het geld op zijn rekening ontvangen. Hoe kunnen we niet het recht hebben om ons huis binnen te komen?” vraagt ​​Myles zich wanhopig af.

YouTube / Fox 11 Los Angeles

YouTube / Fox 11 Los Angeles

Helaas blijft het paar momenteel betalen voor een huis waar ze in werkelijkheid niet in kunnen wonen. En aangezien de man weigert eruit te gaan, gaat de buitenkant van het huis, de tuin dus, langzaam achteruit. Een keer probeerde Tracie het gazon en de palmen in de tuin die aan het uitdrogen waren, te besproeien, maar de man verwijderde de waterleidingen.

Echt een onaangename situatie, die iedereen waarschuwt die een nieuw huis wil huren of kopen.

Advertisement