Ze ontvangt een sms met de tekst “Je dochter gaat uit met een zwarte man” maar ze geeft hem lik op stuk

Janine image
door Janine

11 April 2021

Ze ontvangt een sms met de tekst “Je dochter gaat uit met een zwarte man” maar ze geeft hem lik op stuk
Advertisement

Denk je dat racisme een verre herinnering is in 2021? Helaas is dit niet het geval en hoewel de slavernij in Amerika op 18 december 1865 werd afgeschaft, worstelen Afro-Amerikanen en mensen van kleur in het algemeen nog steeds in bepaalde kringen om voor hun gelijkheid op te komen. Er zijn nog steeds mensen die hun neus ophalen als een wit meisje uitgaat met een jongen met een donkere huid: maar wat zou het probleem zijn? Een moeder voelde zich gedwongen om te reageren op iemand die heimelijk haar dochter veroordeelde omdat ze met een zwarte jongen was uitgegaan. Haar reactie op opmerkingen en vragen was voorbeeldig: als we deze mening allemaal zouden delen, zouden er waarschijnlijk geen episodes van racistisch gemotiveerd geweld zijn, zoals helaas nog steeds gebeurt.

Advertisement
Facebook / Kennedy Boyer

Facebook / Kennedy Boyer

Heather Boyer, een moeder uit Houston, Mississippi (VS), wist heel goed te reageren op enkele nieuwsgierige mensen die de keuzes van haar dochter Kennedy begonnen te beoordelen wat betreft haar relatie, op basis van een profielfoto op Facebook. Dit laatste detail verzacht op geen enkele manier het feit dat "kiezen met wie je omgaat" niemand anders iets aangaat behalve haar dochter.

Op een dag veranderde Kennedy haar profielfoto op Facebook met een prachtige foto van haar met haar zwarte vriend. Zoals Kennedy's moeder zich herinnerde, ontving ze na minder dan 5 minuten een bericht op haar mobiele telefoon: "Ik wist niet dat je dochter een relatie had met een zwarte man, ben jij hiervan op de hoogte?”.

Advertisement
Facebook / Heather Boyer

Facebook / Heather Boyer

Op zo'n vraag, brutaal en racistisch, had Heather ook gewoon geen antwoord kunnen geven, - dat is waar - maar tegenover zoveel onwetendheid heeft de vrouw besloten haar stem te laten horen. In plaats van privé te antwoorden, deed ze het in het openbaar, zodat iedereen wist wat ze van het vriendje van haar dochter vond. Haar antwoord was even simpel als effectief:

"Ja, ik wist met wie ze aan het daten was, maar de kleur van zijn huid bepaalt niet wie hij is. Wat hem echt definieert, is de manier waarop hij mijn dochter behandelt. Op dit moment zie ik mijn dochter daten met een jongen die wanneer hij bij ons thuis komt, altijd veel respect toont. Ik zie een man die haar elke zondag mee naar de kerk neemt. Hij speelt in de kerk en zij zit met zijn familie. Hoeveel jonge mensen maken de kerk tegenwoordig tot een prioriteit? Geen enkele. Hij slaat haar niet, vloekt niet, liegt niet tegen haar en maakt haar niet aan het huilen. Zou ik liever hebben dat ze uitgaat met een witte man, die zich misschien slechter gedraagt, alleen om te voorkomen dat ze met een zwarte man uitgaat? Absoluut niet! Ik weet dat mensen hun mening hebben, maar uiteindelijk maakt het feit dat mijn dochter iemand heeft gevonden die echt van haar houdt en haar behandelt als een koningin, me gelukkig. Het is iets dat ik zelf nog nooit in mijn leven heb gehad en daarom ben ik blij voor haar."

Om precies te zijn, zijn Kennedy en haar vriend nu een heel hecht gezin, want de twee hebben een prachtig dochtertje gekregen. Gefeliciteerd!

Advertisement