Een echtpaar wint £1.000.000 in de loterij en schenkt met een deel van het geld voedselpakketten aan minder bedeelde mensen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een echtpaar wint £1.000.000 in de…
Ze wordt verlaten door haar vriend omdat ze meer dan 100 kg woog: ze is nu gekroond tot Miss Great Britain Politieagenten stoppen de auto en ontdekken een moeder die weeën heeft: ze helpen haar op straat bij de bevalling

Een echtpaar wint £1.000.000 in de loterij en schenkt met een deel van het geld voedselpakketten aan minder bedeelde mensen

14 April 2021 • Door Janine
2.620
Advertisement

Heb je ooit de loterij gewonnen? We hopen het voor je, ook al is het zo'n zeldzame gebeurtenis dat de weinige mensen die de directe protagonisten waren van deze onverwachte en vreugdevolle gebeurtenis, vaak anoniem wilden blijven. Dit is echter niet het geval met Grant en Taryn Hawkes, een echtpaar uit Newquay in Cornwall die jarenlang in bijna totale armoede hebben geleefd terwijl ze twee kinderen moesten opvoeden en zorg moesten dragen voor de neurologische ziekte van Grant die daardoor zijn baan had verloren.

Grant en Taryn hebben twee kinderen: de 14-jarige Holly en de 11-jarige Ethan, maar een tijdlang moesten ze leven in armoede en van liefdadigheidsacties van liefdadigheidsinstellingen, kennissen, vrienden en familieleden die hun precaire situatie ter harte hadden genomen; Grant, 43 jaar, was zijn baan als elektricien kwijtgeraakt vanwege een verlammende spierziekte, terwijl Taryn niet in staat was om rond te komen van haar bescheiden salaris als assistent-lerares. De situatie was erg moeilijk.

Taryn zei: "Onze collega's boden ons schoenen aan voor onze kinderen, pakketten vol voedsel en geld om ons te helpen onze elektriciteitsrekening te betalen. Het was zo moeilijk: ik herinner me dat ik de supermarkt binnenliep met slechts vijf pond voor de hele week. Ik vroeg me af hoe ik genoeg eten kon kopen voor de kinderen."

Maar toen veranderde alles voor de familie Hawkes: Grant en Taryn wonnen onverwacht de nationale loterij en namen een miljoen pond mee naar huis; alles veranderde eindelijk ten goede en de armoede van de familie Hawkes was een slechte herinnering geworden. Ze gingen samen op vakantie naar Mallorca, ze gaven hun kinderen een surfplank en een Xbox voor Kerstmis, maar tegelijkertijd vergaten ze nooit al die mensen die hen maanden geleden hadden geholpen en gesteund toen ze geen geld hadden om zelfs maar boodschappen te doen.

Het grote hart van Grant en Taryn had in feite ook in dit geval de overhand, en in de maanden na het winnen van de loterij gaven ze pakketten aan voedselbanken om degenen die dat het meest nodig hadden een handje te helpen: "We laten cadeaupakketten achter bij voedselbanken, voor mensen die worstelen om rond te komen, en ondertussen hebben we ook de goede doelen geholpen die ons ooit steunden in onze tijd van nood!”

Advertisement

Het verhaal van de familie Hawkes herinnert ons er nogmaals aan dat in het leven al het goede dat je doet uiteindelijk keer op keer terugkomt: toen ze arm en behoeftig waren, werden ze door zoveel mensen geholpen, en nu willen Grant en Taryn deze daad van solidariteit en vriendelijkheid teruggeven door cadeaupakketten vol voedsel te schenken aan mensen die het einde van de maand niet kunnen halen: dit is wat het betekent om een genereus hart te hebben!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt