Afgunst in de familie: een man bouwt een heel smal gebouw van 3 verdiepingen om het uitzicht op zee van zijn broer te ruïneren

Janine image
door Janine

12 April 2021

Afgunst in de familie: een man bouwt een heel smal gebouw van 3 verdiepingen om het uitzicht op zee van zijn broer te ruïneren
Advertisement

Tot hoe ver kan een vete tussen broers en zussen gaan? Het is bekend dat familieruzies vaker voorkomen dan we denken, zelfs als ouders, vooral als ze bejaard zijn, altijd de neiging hebben om op de een of andere manier de vrede te bewaren. Het is altijd een grote teleurstelling om je kinderen te zien vechten om geld of materiële bezittingen. Er zijn echter verhalen waarin er niet veel aan te doen lijkt, aangezien het woord "wrok" hand in hand gaat met het woord "wraak". Twee Libanese broers zijn in de loop van de tijd "beroemd" geworden dankzij hun historische en ongebruikelijke vete die officieel begon in 1954, het jaar van de dood van de vader van de twee. Zoals eerder vermeld, ontstond de wrijving tussen de twee vanwege het geld en de erfenis die hun vader naliet.

via jadaliyya

Advertisement
Jadaliyya / Sandra Rishani

Jadaliyya / Sandra Rishani

Toen de vader van de twee broers stierf, liet hij twee percelen land na aan zijn twee zonen: de oudste kreeg het grotere stuk land toegewezen, terwijl de jongste het kleinere kreeg. Bovendien kreeg de minderjarige het stuk grond waarop hij grote moeite zou hebben gehad om een ​​mooi gebouw te bouwen; kortom, tussen de twee leek de oudere broer beslist in het voordeel. Ontevreden om wat er voor hem was toegewezen, besloot de jongere broer dat het geen groot probleem zou zijn om in die kleine ruimte iets te bouwen, maar de redenen die hem ertoe brachten, waren voornamelijk ingegeven door wrok en een explosief verlangen naar wraak.

Advertisement
Jadaliyya / Sandra Rishani

Jadaliyya / Sandra Rishani

Tot ieders verbazing liet de man een heel hoog en heel smal gebouw tegenover dat van zijn broer bouwen. Op deze manier zou het nieuwe gebouw het prachtige uitzicht op zee van de oudere broer volledig hebben belemmerd. Een ongelooflijk smal gebouw van drie verdiepingen, dat een spaak in het wiel van zijn broer zou steken. Als je het van buitenaf bekijkt, is het moeilijk voor te stellen dat iemand erin zou kunnen leven, want het ziet er letterlijk uit als een muur, zo smal is het. Er is sprake van een minimale breedte van 60 cm, die op het breedste punt varieert tot 4 meter. In werkelijkheid wordt gezegd dat de appartementen van binnen mooi zijn en dat de kamers met elkaar verbonden zijn.

Het uitzicht op zee vanaf het dak van het bijzondere gebouw

Het uitzicht op zee vanaf het dak van het bijzondere gebouw

Jadaliyya / Sandra Rishani

Naast het belemmeren van het prachtige uitzicht op zee in de stad Beiroet, was het doel van die smalle constructie ook om de waarde van het eigendom van de oudere broer sterk te verminderen: wie zou er in een gebouw willen wonen met een lelijk uitzicht? De waarde van het huis zou ongetwijfeld dalen. Tot op heden is niet bekend wie de eigenaar van dit "haatdragende" gebouw is - de naam die er in de loop van de tijd aan is gegeven - maar we zijn er zeker van dat het, vanwege de geldende wetten, niet kan worden afgebroken of vervangen door een andere constructie.

Een gebouw dat vertelt over een legendarische vete in de stad Beiroet: is het volgens jou normaal om zoveel wrok te voelen jegens een broer of zus? Schrijf ons wat je van dit bijzondere verhaal vindt!

Advertisement