Zijn dochter met het syndroom van Down studeert cum laude af: de woorden van haar vader zijn vol trots

Janine image
door Janine

17 April 2021

Zijn dochter met het syndroom van Down studeert cum laude af: de woorden van haar vader zijn vol trots
Advertisement

Mensen met het syndroom van Down hebben een veel moeilijker pad om te volgen dan andere mensen; dit is goed bekend bij zowel de eerste geïnteresseerden als de families van deze mensen met speciale behoeften; in feite is het geen geheim dat de hedendaagse samenleving waarin we allemaal leven de verwezenlijking van de dromen van deze speciale mensen, die misschien een droom hebben, een talent, maar die het moeilijk vinden om die te realiseren, dit niet bepaald vergemakkelijkt. Het verhaal dat we je vandaag willen vertellen, heeft echter een gelukkig einde en bewijst het tegendeel...

via People

De hoofdrolspeelster van dit ontroerende verhaal van persoonlijke voldoening heet Rachel Handlin, een getalenteerd en verbazingwekkend 24-jarig meisje dat lijdt aan het syndroom van Down en die ondanks alles slaagde om af te studeren aan het prestigieuze California Institute of Arts, een paradijs voor iedereen in Amerika die een carrière nastreeft in het teken van kunst, fotografie, mode enzovoort...

Advertisement

Een spectaculaire mijlpaal die de 61-jarige vader Jay Handlin op zijn Twitter-profiel wilde vieren met sterke, onuitwisbare, ontroerende woorden, die terecht meteen het web rondgingen: "Dit is mijn dochter, Rachel Handlin. Vanavond is ze afgestudeerd in multimedia fotografie aan het prestigieuze California Institute of Arts. Rachel heeft het syndroom van Down. Ik ben officieel de meest trotse vader ter wereld!"

Het behalen van het diploma kunst van zijn dochter Rachel is een spectaculaire en symbolische stap voorwaarts voor al die jonge mensen met het syndroom van Down die het moeilijk vinden om hun dromen en doelen te realiseren; Jay weet dit al 24 jaar en daarom weet hij heel goed dat hij de mijlpaal van zijn getalenteerde dochter viert door een beetje te spreken namens al die gezinnen die thuis een familielid hebben dat door deze beperking is getroffen: "Dit is een zeer ruwe schatting, maar van alle mensen met het syndroom van Down in de wereld, zijn degenen met een reguliere opleiding letterlijk ongeveer één op de miljoen. Niet omdat zij de enigen zijn die dat kunnen. Zij zijn degenen wier families weigerden de toekomst van hun kinderen te ontzeggen, die vochten tegen oneerlijke kansen, sociale vooroordelen, lage verwachtingen en het systeem tegen hen, en op de een of andere manier wisten ze te winnen!"

Nu heeft Rachel Handlin een mooie toekomst als fotograaf voor zich en haar ouders weten heel goed dat ze eindelijk alle dromen die ze altijd heeft gehad, zal kunnen vervullen; nu is er niets en niemand die haar kan stoppen!

Geweldig, Rachel!

Advertisement