"Ik wil mijn liefde vrij leven": een priester kondigt tijdens de mis aan dat hij verliefd op iemand is geworden

Janine image
door Janine

15 April 2021

"Ik wil mijn liefde vrij leven": een priester kondigt tijdens de mis aan dat hij verliefd op iemand is geworden
Advertisement

Hoewel het een wijdverbreide praktijk is in de protestantse christelijke religie, vooral in de Verenigde Staten, is het in de reglementering waarop de katholieke religie is gesticht, priesters niet toegestaan ​​om te trouwen en officieel een partner te hebben; om deze reden is het niet onmogelijk om verhalen te horen of te lezen van relatief jonge katholieke priesters die hebben besloten hun toga af te doen en de meest ontoegankelijke en complexe weg te kiezen van al diegenen die in het leven kunnen worden bewandeld: die van de liefde voor een ander persoon.

via La Repubblica

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Het ongelooflijke verhaal dat we je vandaag willen vertellen, vond plaats in het dorp Massa Martana, in de provincie Perugia, in Italië; hier kondigde de 42-jarige pastoor Don Riccardo Ceccobelli tijdens de zondagsmis aan zijn gelovigen aan dat hij spoedig afstand zou doen van de religieuze geloften die hij tien jaar eerder had afgelegd en dat hij een andere droom zou nastreven, een andere passie: de liefde voor een vrouw.

De woorden die werden geopenbaard aan de verbijsterde gelovigen, en in de aanwezigheid van bisschop Gualtiero Sigismondi, waren ontroerend en verhelderend: "Mijn hart is verliefd, ook al heb ik nooit de gelegenheid gehad om de beloften die ik heb gedaan te overtreden. Ik wil proberen deze liefde te leven zonder het te sublimeren, zonder het weg te duwen."

Advertisement
Riccardo Ceccobelli/Facebook

Riccardo Ceccobelli/Facebook

Don Riccardo Ceccobelli vervolgde: "Ik kan niet anders dan consequent, transparant en correct blijven tegenover de Kerk, zoals ik tot nu toe altijd ben geweest."

Een ongebruikelijke beslissing, maar die niet negatief werd beoordeeld door de Curie, noch door de bisschop die de mis bijwoonde waarin de 42-jarige priester zijn openbaring deed. Liefde voor een ander is een gevoel dat soms onbeheersbaar, meeslepend, maar toch te veel, te menselijk is; en ondanks de religieuze geloften en de toga is ook Don Riccardo een mens met zeer menselijke en begrijpelijke gevoelens.

Riccardo Ceccobelli/Facebook

Riccardo Ceccobelli/Facebook

De ontroerde bisschop Sigismondi wenste vrede en sereniteit voor zijn moedige collega, over wiens keuze hem werd gevraagd niet te oordelen, maar te begrijpen en te aanvaarden: “Dat deze keuze, gemaakt met volledige vrijheid, zoals hij mijzelf toevertrouwde, hem rust en vrede mag geven. We hebben niet het recht commentaar te leveren op wat don Riccardo heeft besloten, maar eerder de plicht om hem de omhelzing van het gebed niet te laten missen.”

Met zijn gedurfde en plotselinge keuze schokte don Riccardo Ceccobelli de Italiaanse publieke opinie die zich afvroeg wat de dunne grens is tussen liefde voor God en liefde voor een ander. Deze jonge priester heeft zijn keuze gemaakt en ook wij wensen hem geluk, vrede en veel sereniteit toe!

Advertisement