"Ik wil een pizza bestellen": vrouw belt 911 en gebruikt codetaal om huiselijk geweld te ontvluchten

Janine image
door Janine

21 April 2021

"Ik wil een pizza bestellen": vrouw belt 911 en gebruikt codetaal om huiselijk geweld te ontvluchten
Advertisement

Het is niet de eerste keer dat een 911-telefonist wordt gebeld om een ​​pizza te bestellen, en het is zeker geen kwestie van het verkeerde nummer. Veel van de mensen die dit alarmnummer bellen, zijn vrouwen die in een onaangename situatie van huiselijk geweld verkeren, overgeleverd zijn aan huisgenoten of partners die gewelddadig en beledigend zijn en die voortdurend de fysieke en psychische gezondheid van hun vrouw of partner in gevaar brengen. Je zult het verhaal dat we je vandaag gaan vertellen nooit vergeten...

via CNN

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Dit ongelooflijke verhaal overkwam Tim Teneyck, een man uit Oregon in de Verenigde Staten, die 14 jaar als telefonist werkte voor 911, een referentienummer voor alle Amerikaanse burgers die om hulp vragen bij verschillende soorten noodsituaties. Het vreemdste telefoontje kwam echter toen Tim de telefoon opnam en een luide vrouwenstem hoorde die letterlijk zei: "Ik wil graag een pizza bestellen"

Tim kon zijn oren niet geloven: had die vrouw echt om een ​​pizza gevraagd? Had ze het misschien mis?

Advertisement
Inside Edition/YouTube

Inside Edition/YouTube

Tim kon zijn oren niet geloven, dus besloot hij erachter te komen of die vrouw het verkeerde nummer op haar telefoon had ingedrukt. Aan de andere kant van de lijn leek er echter geen aarzeling te zijn, de vrouw gaf zelfs haar persoonlijke nummer en huisadres aan Tim, steeds meer overtuigd van haar “bestelling”.

In werkelijkheid was het een gecodeerd bericht: die arme vrouw aan de andere kant van de telefoon had helemaal niet het verkeerde nummer, ze had opzettelijk 911 gebeld met de geheime code van de pizza, die meestal wordt gebruikt door slachtoffers van huiselijk geweld die niet weten hoe ze op een privé en veilige manier om hulp moeten vragen...

Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

Tim begreep eindelijk de situatie en begon een gecodeerde taal te gebruiken om meer informatie te krijgen van de vrouw die hem met grote moeite om vrij te kunnen communiceren had gebeld; de telefonist, die 14 jaar in het callcenter van 911 had gewerkt en nog nooit zo'n specifiek “verzoek” had ontvangen, bleef een ogenschijnlijk onschuldige codetaal gebruiken met de vrouw aan de andere kant van de lijn, en ondertussen probeerde hij een patrouille van politieagenten naar haar adres te sturen, met de sirenes uit om de aandacht van de gewelddadige partner niet te trekken.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, ontdekten ze dat het probleem niet de partner was van de vrouw die “de pizza had besteld”, maar van de vriend van de moeder, die dronken en gewelddadig thuiskwam en de oude vrouw in elkaar sloeg; gelukkig realiseerde Tim zich meteen dat de situatie niet rustig was en stuurde hij meteen een patrouille naar het opgegeven adres.

Een "pizza" die een leven heeft gered en in de toekomst nog vele anderen kan redden!

Advertisement