Lerares knipt het haar van een meisje zonder toestemming van de ouders: de vader is woedend

Janine image
door Janine

21 April 2021

Lerares knipt het haar van een meisje zonder toestemming van de ouders: de vader is woedend
Advertisement

Beste ouders, als je de moeder of vader bent van een dochter, weet je heel goed dat haar kapsel een fundamentele rol speelt in haar groei, in de manier waarop ze zichzelf ziet en waardeert en hoe haar kleine leeftijdsgenoten haar zien. De meeste meisjes geven volgens eenvoudige westerse conventies de voorkeur aan lang haar, soms golvend, soms gekruld, soms vastgebonden en gestyled in zeer mooie staarten en vlechten. Het belangrijkste is dat onze dochters zich goed voelen over hun uiterlijk.

via WSAZ 3 News Channel

Advertisement
Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Maar vaak kan een plotselinge en ongeoorloofde knipbeurt onze dochter in grote wanhoop dompelen en haar aan het huilen maken van schaamte. Dat is min of meer wat er gebeurde met Jurnee Hoffmeyer, een 7-jarig meisje dat zonder reden haar mooie lange haar door de onderwijzeres zag zien afknippen. Het begon allemaal toen ze op een ochtend, terwijl het meisje in de schoolbus zat, een paar lokken liet afknippen door een van haar klasgenoten; het was duidelijk dat het onregelmatig was, het moest worden bijgeknipt, en dus had vader Jimmy besloten om zijn dochter naar hun vertrouwde kapper te brengen om het nogal "amateuristische" kapsel van zijn kleine meisje te herstellen.

Advertisement
Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Alles leek goed te gaan, Jurnee leek dat nieuwe kapsel meteen te hebben geaccepteerd, maar het echte drama zou de volgende dag op school plaatsvinden. Die middag was Jurnee in tranen thuisgekomen en met een gloednieuw kapsel, totaal anders dan die de kapper de dag ervoor had geknipt: het meisje had aan haar vader verteld dat het haar lerares was die haar haar op die manier had geknipt; het meisje schaamde zich zo erg dat ze onder die omstandigheden niet meer naar school wilde.

Vader Jimmy zei: "Nadat de lerares haar haar had geknipt, schaamde ze zich zo erg; ze wilde op die manier niet meer naar school…”

Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Jimmy Hoffmeyer/Facebook

Hoewel Jimmy de school om een ​​verklaring vroeg om dat incident waardoor zijn dochter zo moest huilen, kwam er nooit een precies antwoord, hoewel de school zich officieel verontschuldigde bij de vader en de dochter; na al die schaamte in de klas tegenover haar vriendjes, gaat Jurnee nu naar een andere basisschool...

Hoe zou jij hebben gereageerd als je dochter in tranen thuis was gekomen met geknipt haar dat zonder je toestemming door een docent was geknipt?

Advertisement