Eigenaresse houdt de huren laag en redt 3.000 gezinnen die uitzetting riskeerden - BekijkDezeVideo.nl
x
Eigenaresse houdt de huren laag en redt…
De hortensia, een plant met spectaculaire kleuren: hoe ze in potten te kweken en ze in een paar simpele stappen te vermeerderen Als twee druppels water: 16 gewone mensen die onbewust de dubbelgangers zijn van beroemde mensen

Eigenaresse houdt de huren laag en redt 3.000 gezinnen die uitzetting riskeerden

02 Mei 2021 • Door Janine
780
Advertisement

De economische crisis treft iedereen in een andere vorm, maar degenen die er het meest onder lijden en er op de zwaarste en vaak meest dramatische manier mee te maken hebben, zijn gezinnen met een laag inkomen, degenen die kinderen hebben en die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. In dergelijke gevallen kan de concrete actie van de mensen die meer geluk hebben dan zij, echt een verschil maken, net als die van Marjy Stegmeier, een vrouw die met haar gebaar van solidariteit veel gezinnen in moeilijkheden heeft gered.

Marjy Stegmeier was van jongs af aan een meisje met een scherp gevoel voor vrijgevigheid, solidariteit en zakendoen: met haar vrienden was ze de absolute kampioen van Monopoly, en ze wist al vroeg dat ze op een dag een huis zou bezitten en in de vastgoedsector zou hebben gewerkt. En zo gebeurde, toen ze, eenmaal afgestudeerd aan de Georgia State University, begon te investeren in oude agglomeraties van betaalbare en goedkope appartementen; na verloop van tijd realiseerde ze zich echter dat veel van haar huurders alleenstaande ouders met een laag inkomen waren die diensten nodig hadden voor hun kinderen, zoals een naschools programma en zelfs recreatieve voorzieningen zoals parken en speelplaatsen voor de kleintjes...

De komst van de Covid-19-pandemie heeft de situatie van deze gezinnen met een laag inkomen zeker niet verbeterd: veel van deze alleenstaande ouders bleven wekenlang zonder werk thuis of waren hun baan helemaal kwijtgeraakt; deze gezinnen wisten niet meer hoe ze de maandelijkse huur moesten betalen en liepen het risico elk moment uit huis gezet te worden; hier kwam Marjy in het spel met haar liefdadigheidsinstelling Star-C, die een GoFundMe-campagne van $50.000 opende om deze mensen te helpen de huur te betalen en uitzetting te voorkomen.

Toen de gemeenteraad van Cobb County in Atlanta ook hoorde van de geldinzamelingsactie van Star-C, stemde het unaniem om 1,5 miljoen te doneren, gevolgd door andere lokale overheden: uiteindelijk bracht de campagne in totaal 9 miljoen dollar op en heeft het concreet meer dan 3000 gezinnen geholpen.

Advertisement

Marjy vertelde over dit initiatief: "Het Eviction Relief Fund werkt samen met alle verhuurders die goedkope huurprijzen bieden aan gezinnen met een laag inkomen. De verhuurders die zich aansloten kennen hun meest behoeftige huurders en helpen hen met hun formele aanvragen die worden ingediend. Op deze manier zijn veel van onze huurders en zelfs veel van deze verhuurders dankbaar. Onze Star-C-medewerkers krijgen vaak bedankbriefjes en telefoontjes van gezinnen die nu werk hebben gevonden en de huur kunnen betalen."

Geweldig Marjy, nu hebben deze minder bedeelde gezinnen nog een reden om met meer vertrouwen en minder zorgen naar de nabije toekomst te kijken: ze zullen je voor altijd dankbaar zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt