Op 12-jarige leeftijd studeerde hij af aan de universiteit en richtte een IT-bedrijf op: een klein, buitengewoon genie - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 12-jarige leeftijd studeerde hij…
Ze bevalt van een baby van bijna 6 kilo en het web gaat los:

Op 12-jarige leeftijd studeerde hij af aan de universiteit en richtte een IT-bedrijf op: een klein, buitengewoon genie

20 Mei 2021 • Door Janine
1.226
Advertisement

Kun je op 12-jarige leeftijd gediplomeerd zijn en tegelijkertijd afstuderen? Het lijkt misschien een paradox voor ons, maar er zijn in de wereld kinderen en adolescenten met zo'n buitengewone intelligentie dat ze als echte genieën kunnen worden beschouwd, net zoals Mozart of Einstein waren. Maak kennis met Mike Wimmer, een 12-jarige jongen die buitengewone prestaties heeft geleverd!

via: CNN

Mike Wimmer lijkt een tiener zoals alle anderen: op zijn 12e houdt hij ervan om met zijn vrienden te zijn, te sporten en videogames te spelen, maar Mike is een jongen met bovengemiddelde intellectuele capaciteiten: altijd al gepassioneerd door elektronica en robotica, schreef de jongen zich, toen hij slechts 10 jaar oud was, in aan de Rowan-Cabarrus University en in slechts twee jaar tijd slaagde hij erin om met vlag en wimpel een diploma in robotica te behalen.

Hoe kwam hij in zo'n korte tijd en op zijn jonge leeftijd tot zo'n hoge academische voldoening?

Mike's ouders zijn altijd duidelijk geweest: de jongen heeft altijd de voorkeur gegeven aan studeren als autodidact, hij heeft nooit lessen of aanvullende cursussen gevolgd en heeft een bovengemiddeld vermogen om werkelijk wonderbaarlijke informatie en gegevens op te slaan: Mike Wimmer heeft bijvoorbeeld altijd heel weinig moeite gehad met het begrijpen van nieuwe vreemde talen, die hij zelf heeft geleerd, met behulp van het web, en zonder een gespecialiseerde cursus te hebben gevolgd.

Zoals zijn vader onthult, wist hij op de leeftijd van 18 maanden perfect hoe hij een iPad correct moest gebruiken, op de leeftijd van 5 jaar, toen hij nog op de kleuterschool zat, zat hij achter de computer en creëerde hij zijn applicaties: een echte vroegrijpe computergenie!

Advertisement

Over zichzelf zegt Mike Wimmer: "Ik ben als een spons, ik neem kennis heel snel op. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot wetenschap en technologie, ik ben een veelzijdige student en ik doe het bijzonder goed in alle vakken, en ik zou het beste idee van de wereld kunnen hebben maar het zou niemand helpen als ik het niet kan overbrengen op een manier waarmee ze zich kunnen identificeren."

Op 12-jarige leeftijd richtte Mike Wimmer ook een technologiebedrijf op met de naam Reflect Social, dat reeds populaire sociale netwerkplatforms implementeert en tegelijkertijd een unieke ervaring van surfen op het web biedt; een van zijn dromen is om de wereld van het internet voor mensen met een handicap te vereenvoudigen: "Ik wil het deze mensen echt gemakkelijker maken, vooral als deze nieuwe apps het simpeler kunnen maken voor ouderen of gehandicapten."

Maar maak je geen zorgen, ondanks zijn enorme succes staat Mike erop dat mensen weten dat hij nog steeds een kind is dat graag recreatieve activiteiten doet, zoals basketballen en met Lego spelen. Een tiener die blijkbaar heel gewoon is, maar met een buitengewoon brein dat hem veel voldoening schenkt op de "zeer prille" leeftijd van slechts 12 jaar.

Complimenten voor je prestaties, Mike Wimmer!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt