Deze 8-jarige jongen wordt door alle scholen in het land afgewezen vanwege zijn lange krullende haar

Janine image
door Janine

04 Mei 2021

Deze 8-jarige jongen wordt door alle scholen in het land afgewezen vanwege zijn lange krullende haar
Advertisement

Zowel de school als de werkplek hebben meestal een gedragscode waarin ook de regels zijn opgenomen met betrekking tot de meest geschikte en gepaste kleding die in de klas moet worden aangenomen. Er zijn scholen die het uniform behouden, zoals een schort, terwijl andere de kinderen de vrijheid geven om zich gewoon te kleden, altijd binnen de grenzen van goede smaak en fatsoen. Tijdens de jeugd is het gemakkelijk om studenten in de klas te vinden met een beetje bizarre kleding, maar dit heeft geen invloed op hun schoolprestaties. Het zijn in ieder geval regels die gerespecteerd moeten worden. Farouk James is een 8-jarige jongen met heel lang krullend haar. Helaas blijkt dat scholen in zijn land, het Verenigd Koninkrijk, dergelijk lang haar niet te tolereren bij zijn ingeschreven studenten.

via Instagram / Farouk James

Advertisement
Instagram / Farouk James

Instagram / Farouk James

Farouk James houdt van zijn haar en ook zijn moeder Bonnie zou nooit gedwongen willen worden om het af te knippen. Blijkbaar is het schoolbeleid met betrekking tot deze specifieke kwestie in het Verenigd Koninkrijk echter zo streng dat de moeder van Farouk geen instelling kan vinden die haar zoon zonder problemen accepteert. Is het mogelijk om van school te worden geschorst vanwege een kapsel? Blijkbaar wel, hoewel Farouk's haar volkomen natuurlijk is.

Advertisement
Instagram / Farouk James

Instagram / Farouk James

De school heeft Farouk herhaaldelijk "gedreigd" om zijn haar te knippen, aangezien de lengte van zijn lokken door het instituut niet als toelaatbaar werd erkend. Maar als Farouk een meisje was geweest, zou het probleem zich niet in het minst hebben voorgedaan. Het lijken dus discriminerende regels te zijn. En dan te bedenken dat Farouk's oudere broer jaren eerder naar dezelfde school was gegaan, het "London Oratory", en dat zijn moeder door het instituut was gecontacteerd omdat het haar van haar zoon... "te kort" was! Dat is alweer een tijdje geleden, maar het schoolbeleid is blijkbaar niet veranderd.

Instagram / Farouk James

Instagram / Farouk James

Bonnie en haar zoon Farouk zijn echter niet van plan zich over te geven en te buigen tegenover deze "absurde" regel, zo erg zelfs dat ze een beweging hebben gelanceerd, genaamd "de Mane Generation”, om dingen voor eens en voor altijd te kunnen veranderen. In feite zijn het niet alleen zij die dit soort problemen hebben gehad: dankzij de media-aandacht die Farouk heeft (op Instagram wordt hij gevolgd door 270 duizend mensen!), hebben veel andere ouders zich bij de beweging aangesloten.

Instagram / Farouk James

Instagram / Farouk James

Stel dat je kind naar huis wordt gestuurd, zonder de mogelijkheid om de lessen te volgen, vanwege zijn lange haar: zou je dat accepteren? Zou je hem zijn haar af laten knippen? Bedenk dat Farouk, als hij een meisje was geweest, niet hetzelfde probleem zou hebben gehad.

Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

Advertisement