Moeder laat haar 5-jarige dochter een schooldag overslaan om haar haar te laten bleken: bekritiseerd

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

Moeder laat haar 5-jarige dochter een schooldag overslaan om haar haar te laten bleken: bekritiseerd
Advertisement

Mooie momenten delen met je dochter is zeker de ambitie van elke moeder: van jongs af aan kun je samen oneindig veel ervaringen opdoen. Hoe ouder de dochters worden, hoe leuker het misschien is om te gaan winkelen of een ontspannend weekendje "vrouwen onder elkaar" door te brengen. Een jonge moeder zorgde echter voor ophef omdat ze samen met haar 5-jarige dochter zo'n moment had georganiseerd, om haar haren bij de kapper te laten bleken. Het regende kritiek in de reacties onder de TikTok-video van de vrouw, waardoor het debat open bleef.

via TikTok / demilucymay

Advertisement
TikTok / demilucymay

TikTok / demilucymay

Demi Lucy May Engemann, een jonge 28-jarige moeder die zichzelf uitgeroepen heeft tot “baas van de sterkste moeders”, heeft besloten om de prachtige ervaring die ze Maude, haar 5-jarige dochtertje, wilde geven op het web te delen. Demi stond het kleine meisje toe een schooldag over te slaan om samen naar de kapper te gaan. Er zou niets mis zijn met een dag gewijd aan de moeder-dochterrelatie, ware het niet dat de vrouw het kind toestond haar haar lichter te maken om "blond te worden". We weten echter heel goed dat "om blond te worden" je je haar noodzakelijkerwijs moet bleken via een chemische procedure die niet bepaald gezond is voor de huid en voor het haar zelf.

Advertisement
TikTok / demilucymay

TikTok / demilucymay

In de video, gepubliceerd op TikTok, heeft het meisje veel plezier in de schoonheidssalon en wacht ze geduldig op het eindresultaat van al die uren die ze met folie op haar hoofd heeft doorgebracht. Voor haar was het ongetwijfeld de eerste keer en voor veel gebruikers zou ze nog een aantal jaren moeten wachten voordat ze haar haren gaat kleuren. In feite waren de meest consistente kritieken aan het adres van de moeder precies van dit type: is ze niet te jong om haar haar te verven?

TikTok / demilucymay

TikTok / demilucymay

Hoewel de kritiek consistent is, zijn er ook mensen die de keuze van deze moeder verdedigden en beweren dat het kind een geweldige tijd heeft gehad en dat ze de herinnering aan deze dag zeker nog lang zal koesteren. Een enkele schooldag kan heel goed worden vervangen door een mooie ervaring in het gezelschap van mama of papa, vind je ook niet? Het probleem in dit geval is de behandeling van haar haren…

TikTok / demilucymay

TikTok / demilucymay

Maude was opgetogen toen ze haar blonde haar zag, net een prinsesje. De video is door meer dan 14 miljoen gebruikers bekeken en er wordt nog steeds over gediscussieerd. Wat is jouw mening? Is het volgens jou verkeerd om het haar van een 5-jarig meisje te verven of te bleken? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement