Deze jongen heeft het ongekamd haarsyndroom: "We dachten dat hij krullen zou krijgen!" - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze jongen heeft het ongekamd haarsyndroom:…
Ze reist met het vliegtuig met haar kinderen van 2 en 5 jaar: drie onbekenden bieden aan om de kinderen rustig te houden tijdens de reis Moeder houdt ervan om enorme wenkbrauwen te tekenen: op internet bekritiseren ze haar en willen ze de sociale dienst bellen

Deze jongen heeft het ongekamd haarsyndroom: "We dachten dat hij krullen zou krijgen!"

07 Maart 2022 • Door Janine
3.840
Advertisement

Wanneer je 's ochtends wakker wordt, moet normaal gesproken je haar gekamd worden. Welnu, er zijn mensen in de wereld die hun manen zelfs met een borstel niet kunnen temmen. We hebben het over die zeer zeldzame gevallen waarin een persoon wordt getroffen door het “ongekamd haarsyndroom”, ook bekend als pili trianguli et canaliculi. De naam van het syndroom klinkt als een leuke grap, maar het is absoluut echt en juist om deze reden doet een kind op Instagram over zich praten.

Zijn naam is Locklan, hij is 17 maanden oud en heeft haar dat als we het "opstandig" zouden definiëren, een understatement is. Zijn ouders dachten dat hij krullend haar kreeg, maar toen werd de bizarre ontdekking gedaan van het ongekamd haarsyndroom.


Met het ongekamde haarsyndroom verwijzen we naar een zeldzame structurele anomalie van het haar die zich begint te manifesteren bij het kind tussen 3 maanden en 12 jaar. Meestal neemt met de komst van de pubertijd het "opstandige" effect van het haar af en vervaagt de manifestatie van dit syndroom aanzienlijk.

Katelyn Samples en haar man Caleb hadden nog nooit van dit syndroom gehoord en, om eerlijk te zijn, geloofden ze dat hun kleine Locklan krullend haar kreeg. Maar het blonde haar van de jongen leek echt een eigen leven te leiden, zozeer zelfs dat na het delen van zijn foto's op Instagram het nieuws, of beter gezegd de twijfel, van een onbekende kwam: "Je maakt je niet druk, je denkt gewoon dat je zoon krullend haar kan hebben, wat in de familie zit, en dan ontdek je dat hij in werkelijkheid een zeldzaam syndroom heeft: het was zo gek”, merkte Locklans moeder op, nu een ster op het web.

Het is inderdaad een zeer zeldzaam syndroom, zozeer zelfs dat er op dit moment wereldwijd slechts 100 gevallen zijn gemeld. Locklan's foto's op Instagram hebben zeker de aandacht getrokken van velen, omdat het echt onmogelijk is om zijn grappige aspect te weerstaan.

"Onze grootste boodschap is om te vieren wat jou onderscheidt en wat jou anders maakt. Om te informeren over het haarsyndroom en om meer informatie te krijgen", legt Locklans moeder uit.

Advertisement

Locklan zal dit grappige haar nog een tijdje dragen, maar als hij volwassen is zal het verdwijnen en blijft er alleen een grappige herinnering over.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt