Een 6-jarige jongen wordt voor de rechter gesleept voor een "vreselijke" misdaad: hij plukte een bloem uit een weiland - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 6-jarige jongen wordt voor de rechter…
Om koste wat het kost te vermijden: 16 voorbeelden van huizen als uit een nachtmerrie om hard weg te rennen Ongepaste schoonmoeders: 15 huiselijke misstappen die alleen zij konden uitvoeren

Een 6-jarige jongen wordt voor de rechter gesleept voor een "vreselijke" misdaad: hij plukte een bloem uit een weiland

09 Mei 2021 • Door Janine
2.385
Advertisement

Er zijn verhalen van over de hele wereld die door hun absurditeit en onwaarschijnlijkheid de krantenkoppen halen. Dit is waarschijnlijk een van die verhalen: een 6-jarige jongen werd beschuldigd en naar de rechtbank gesleept voor het begaan van een "vreselijke" misdaad... het plukken van een bloem! Je leest het goed, de beschuldigde jongen zou gewoon een tulp hebben geplukt in het grasveld bij zijn bushalte, terwijl hij geduldig wachtte tot de bus arriveerde. Het bijzondere incident deed zich voor in North Carolina, in de Verenigde Staten, en benadrukt een probleem waar deze staat al heel lang last van heeft, namelijk het feit dat zelfs minderjarigen voor de rechtbank kunnen worden vervolgd. Een verhaal dat, met zijn weerklank, probeert mensen aan het denken te zetten over het probleem van het land en zijn rechtssysteem.

foto: Libreshot

Hoe is het mogelijk dat een zesjarige legaal wordt vervolgd voor een vermeend misdrijf? North Carolina heeft helaas het (negatieve) record voor de laagste minimumleeftijd ter wereld om toe te treden tot het jeugdrechtsysteem en dit verhaal toont de ongelooflijke tekortkoming van het systeem aan. Kan een kind dat nog in de kerstman gelooft, voor de rechter verschijnen? Het antwoord is duidelijk. De advocaat van het kind, Julie Boyer, bevestigde dat het kind geen idee had wat er aan de hand was en dat ze hem alleen een kleurboek kon geven om hem af te leiden. De rechter wees de zaak natuurlijk onmiddellijk af zodra hij begreep wat de vreselijke misdaad was en de leeftijd van de beschuldigde.

Jay Corpening, hoofdrechter van de districtsrechtbank voor New Hanover County, herhaalde de noodzaak om het leeftijdsniveau te verhogen tot ten minste 14: "Kunnen we kinderen die in de kerstman, de paashaas en de tandenfee geloven, bepaalde belangrijke levenskeuzes laten maken? Ik denk dat het antwoord uiteraard nee is. Het aannemen van een dergelijke wetgeving kan een grote impact hebben op onze kinderen".

Een verhaal dat je doet glimlachen - een bittere glimlach - op wat voor manier je het ook vertelt: een 6-jarige jongen moest voor de rechter verschijnen om verantwoording af te leggen voor zijn vreselijke daad, namelijk het plukken van een tulp.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt