Hij vindt een portemonnee op straat en geeft die zonder aarzeling terug, ook al heeft hij veel schulden en zit hij zonder werk - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij vindt een portemonnee op straat…
Nieuwsgierige hond komt vast te zitten in een gat in de muur terwijl hij de buren bespioneert: gered door brandweerlieden De harpij: een vogel die zo groot is dat iedereen vindt dat hij lijkt op iemand die een grappig kostuum draagt

Hij vindt een portemonnee op straat en geeft die zonder aarzeling terug, ook al heeft hij veel schulden en zit hij zonder werk

11 Mei 2021 • Door Janine
2.237
Advertisement

Wat zou je doen als je een portemonnee vol geld op straat zou vinden? Als je gedreven wordt door gezond verstand en eerlijkheid, moet je proberen de portemonnee terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, zonder mitsen en maren. Een goede daad die geen ophef zou mogen veroorzaken, maar die tegenwoordig dient om de goedheid van de ziel van sommige mensen te onderstrepen. José Cleomar Domingues, 34-jarige echtgenoot en vader, woonachtig in Piraí do Sul, Campos Gerais, in Brazilië, aarzelde niet in een dergelijke situatie, ondanks dat zijn economische omstandigheden zeker niet de beste waren. José wordt in feite gedwongen onder ogen te zien dat hij geen baan meer heeft, die hij net als velen door de pandemie is kwijtgeraakt.

Op straat struikelen over een portemonnee vol geld is niet iets dat elke dag gebeurt. José Cleomar Domingues had echter het geluk een dergelijke situatie tegen te komen toen hij 's nachts naar huis liep. Hij had het aanvankelijk aangezien voor wat afval die op straat was gegooid en gaf het bijna automatisch een trap. Toen hij zich realiseerde dat het een portemonnee was, raapte hij hem onmiddellijk op om te zien wat het was en van wie het was. Binnenin zat maar liefst $500! Voor José, en voor degenen zoals hij die worstelen met dagelijkse moeilijkheden, een echt fortuin. Maar José heeft een goede opvoeding genoten en zijn ouders hebben hem altijd geleerd dat het niet juist is om voorwerpen te houden die van andere mensen zijn.

José deed daarom zijn best om de eigenaar van die portemonnee op te sporen. Eerst plaatste hij de foto op sociale media, verspreidde het onder zijn contacten en probeerde de inhoud van zijn bericht viraal te maken. Het duurde niet lang voordat een man contact met hem opnam en beweerde de eigenaar van die portemonnee te zijn. José had er nooit aan gedacht om het voor zichzelf te houden en toen hij de man ontmoette, een heel bescheiden en eenvoudig persoon, gaf hij het hem graag terug.

Ondanks het aardige gebaar kreeg José zware kritiek: veel gebruikers zouden in zijn plaats de portemonnee hebben gehouden; bovendien beschuldigden velen hem ervan alleen maar met zijn gebaar wat populariteit op het web te willen krijgen.

Advertisement

In werkelijkheid had José dat geld zeker kunnen houden om zijn schulden af ​​te betalen en de kosten van zijn gezin te dekken, maar hij had nooit kunnen aanvaarden dat hij het geld van een onbekende bezat. Voor hem was het niet iets dat in overweging moest worden genomen en daarom heeft hij geen enkele spijt van zijn eerlijkheid.

En wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt