Amerikaanse vrouw koopt voor 1 euro een huis op Sicilië en koopt er uiteindelijk nog drie voor haar kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Amerikaanse vrouw koopt voor 1 euro…
Ze werd oma op haar 34e, maar ze voelt zich niet oud: “Oma zijn is een zegen! 14 monteurs die met de handen in het haar zaten toen ze de auto's van hun klanten zagen

Amerikaanse vrouw koopt voor 1 euro een huis op Sicilië en koopt er uiteindelijk nog drie voor haar kinderen

08 Mei 2021 • Door Janine
4.905
Advertisement

Het fenomeen van ontvolking van kleine provinciale dorpen naar grote metropolen waar werk is en veel meer levensmogelijkheden is al jaren aan de gang; het gevolg van dit proces is helaas dat kleine gemeenten die ooit rijk waren aan inwoners en wemelden van geschiedenis en traditie, nu steeds meer in spooksteden veranderen. Hoe kunnen we deze centra, die rijk zijn aan verleden, opnieuw bevolken?

Het fenomeen van herbevolking begint in Italië, een land dat rijk is aan centra die steeds meer hun identiteit verliezen ten gunste van migratie naar de grote steden in het noorden. Het briljante idee dat men had in een van de dorpen van Zuid-Italië werd onmiddellijk opgepikt door de Amerikaanse ondernemer Rubia Daniels, die verliefd werd op de oude huizen en steegjes van de stad Mussomeli, een paar kilometer van Caltanissetta, op Sicilië.

De vrouw had gelezen dat ze in dat Siciliaanse dorp huizen voor slechts 1 euro verkochten, en dat maakte haar erg nieuwsgierig: ze wist dat ze die reis naar Italië moest maken om deze huizen met eigen ogen te zien en erachter te komen of ze geschikt waren om er een te kopen.

Toen ze aankwam in Mussomeli, een middeleeuws dorp dat toeristen Byzantijnse grotten en een middeleeuws kasteel biedt met een spectaculair uitzicht op de vallei eronder, werd Rubia Daniels meteen verliefd op een van de huizen die te koop stonden; ze wist echter dat de prijs van 1 euro symbolisch was omdat het huis erg oud en vervallen was en zeker gerenoveerd moest worden.

Rubia heeft namelijk alle buitenlanders die geïnteresseerd zijn in het kopen van een Italiaans huis voor 1 euro, ver van de dagelijkse sleur van de metropool gewaarschuwd dat de totaalprijzen uiteindelijk steeds duurder worden: "Als je mij een huis verkoopt voor 1 euro, weet ik vanaf het begin dat de totale kosten veel hoger zullen zijn, aangezien ik waarschijnlijk rekening zal moeten houden met de renovatie."

Advertisement

Rubia Daniels verloor de moed niet en kocht het huis van haar dromen in de Siciliaanse stad die haar hart had gestolen; het rustige Mussomeli beviel haar zo goed dat ze haar drie kinderen zelfs overtuigde om ook een huis te kopen, ook voor de symbolische prijs van 1 euro: "Iedereen die in Mussomeli een huis koopt, moet het binnen drie jaar renoveren, anders riskeer je de aanbetaling te verliezen, die naar verluidt ongeveer €5.000 is, wat meer is dan $6.000. Mijn kinderen waren allemaal erg enthousiast over de aankoop en hebben verschillende dromen en ambities voor deze huizen in de toekomst. Mijn jongste zoon is van plan een Braziliaanse cafetaria te openen in Mussomeli!"

Maar waarom besloot deze Amerikaanse zakenvrouw de hectiek van de Amerikaanse stad te verlaten die ze gewend was in een onbekend en leeg dorp op het zonnige en mooie Sicilië te wonen? Rubia Daniels heeft geen twijfels: "Over het algemeen was de lokale bevolking erg gastvrij. Het werd me heel gemakkelijk gemaakt om naar het dorp te komen en mijn dromen na te jagen. Mussomeli wordt een multiculturele plek met mensen van over de hele wereld. Mussomeli staat synoniem voor gezelligheid, het is een veel langzamere plek dan grote steden, omdat we het hier niet hebben over geld of economie. Het was een fantastische ervaring die ik iedereen aanbeveel!"

Klaar om je koffers te pakken en naar het prachtige middeleeuwse dorp Mussomeli te verhuizen? Laten we helpen deze steden met een rijke geschiedenis en tradities opnieuw te bevolken, het ware geluk is ver weg van de hedendaagse chaos!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt