Hij verliest meer dan 90 kg nadat de dokter hem had gewaarschuwd voor de risico's van diabetes: "Ik ben het ook aan mijn kinderen verschuldigd" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij verliest meer dan 90 kg nadat de…
Ze geeft 21 cent aan garnalen aan de klant en wordt ontslagen, maar de rechter is het met haar eens Ze is 71 jaar oud en kampioen gewichtheffen: deze vrouw is een voorbeeld dat leeftijd niet telt als je geweldige dingen wilt doen

Hij verliest meer dan 90 kg nadat de dokter hem had gewaarschuwd voor de risico's van diabetes: "Ik ben het ook aan mijn kinderen verschuldigd"

23 Mei 2021 • Door Janine
1.290
Advertisement

De lange reis naar welzijn is voor niemand gemakkelijk, maar het lijkt bijzonder vermoeiend en pijnlijk voor degenen die hun hele leven worstelen met onzekerheden en problemen die verband houden met de toestand van hun lichaam. Wat we bedoelen is dat degenen die zichzelf altijd al te zwaar hebben gevonden, sinds hun schooljaren, de neiging hebben om zich gemakkelijker neer te halen, gezien het uiteindelijke doel, namelijk gewichtsverlies, als een onoverkomelijk obstakel lijkt. Maar het is belangrijk om deze kijk op de dingen te veranderen, vooral op het gebied van de gezondheid. Mitch Fuhlman weet er alles van, echtgenoot en vader van een gezin dat op een bepaald moment in zijn leven zelfs 180 kg woog. Overgewicht dus, waardoor de man in een afgrond werd gesleept zonder terugkeer. Afgezien van zijn fysieke uiterlijk moest Mitch ook nadenken over zijn gezondheidstoestand: de dokter had bij hem diabetes vastgesteld en een voorspelling van de toekomst die niet bepaald rooskleurig was. Op dat moment besloot Mitch zijn leven te veranderen.


Over je gezondheid moet je niet te licht denken en Mitch, toen hij zich realiseerde dat hij diabetes had en een ernstig risico liep, besloot al zijn moed bij elkaar te rapen, een trainingspak aan te doen en naar de sportschool te gaan. "Ik begon in 2018... mijn gezondheid verslechterde ernstig. Ik kreeg de diagnose diabetes. Mijn arts vertelde me dat ik geopereerd moest worden om af te vallen, anders zou ik sterven, en dit nieuws veroorzaakte een ommekeer. Zo begon ik mijn reis,” zei Mitch.

Sinds hij in mei 2018 aan deze zeer vermoeiende reis begon, is Mitch 90 kg afgevallen! Hij blijft trainen om fit te blijven en zijn lichaam te blijven vormen, maar als je naar de foto's kijkt, ziet hij er onherkenbaar uit. Fitness heeft letterlijk zijn leven gered, samen met een uitgebalanceerd dieet. "Hoe moeilijk het in het begin was? Heel erg”, herinnert Mitch zich, "het is erg moeilijk om de motivatie hoog te houden en er is vooral moed voor nodig om een voet in de sportschool te zetten."

Advertisement

Een moed die zijn vruchten afgeworpen heeft met de beste resultaten. Na het verliezen van al die kilo's heeft Mitch natuurlijk te maken met overtollig huid die niet mooi is om te zien, maar in zekere zin zijn "littekens" vertegenwoordigen. Niets dat niet met een operatie kan worden verwijderd. Wat er echt toe doet, is dat Mitch weer gezond is en dat hij de risico’s van diabetes heeft verkleind; dat hij in staat is om met voldoening en vertrouwen in de spiegel te kijken, nadat hij een heel leven heeft doorgebracht met het haten van zijn eigen uiterlijke verschijning; en moge hij een goed voorbeeld zijn voor zijn twee kinderen!

Hoe lukte het hem een strakke routine vast te houden en altijd zo gemotiveerd te zijn? Door zichzelf telkens de woorden van zijn dokter te herinneren en na te denken over het feit dat hij zijn vrouw en kinderen nooit zou willen achterlaten. Zijn inzet herinnert ons eraan dat het leven een kwestie is van keuzes en dat "je kunt kiezen hoe je zo goed mogelijk kunt leven”.

We hopen dat zijn verhaal een geweldige inspiratiebron kan zijn voor iedereen die in vergelijkbare situaties verkeert.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt