"Het is beter om laat te trouwen dan het risico te lopen met de verkeerde persoon te trouwen": een gedachte om te delen - BekijkDezeVideo.nl
x
"Het is beter om laat te trouwen dan…
Dappere moeder rent door haar brandende huis om haar kinderen te redden uit een vuurzee Grootouders willen alleen bezoek van hun kleinkinderen als ze netjes gekleed zijn

"Het is beter om laat te trouwen dan het risico te lopen met de verkeerde persoon te trouwen": een gedachte om te delen

27 Mei 2021 • Door Janine
1.070
Advertisement

Toen we tieners waren, was de vraag van familieleden waar we de meeste hekel aan hadden: “Heb je nog geen vriend/vriendin?", Tegenwoordig is het feit dat we de leeftijd tussen 30 en 35 hebben bereikt, het feit dat we nog niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben die ons een ongemakkelijk gevoel geven. Maar waarom? Waarom is het in de huidige samenleving zo belangrijk om te zeggen dat je getrouwd of ouder bent? Dit zijn belangrijke keuzes, waar je na enkele jaren maar al te vaak spijt van kunt krijgen. In plaats van achteraf wroeging te hebben, is het beter om er eerst wat beter over na te denken als je ervoor hebt gekozen de verantwoordelijkheid voor het huwelijk, of zelfs voor kinderen, op je te nemen. Het maakt niet uit welke sociale druk op ons wordt uitgeoefend, want onze toekomst en onze keuzes zijn veel belangrijker. Je moet je bereid voelen om bepaalde veranderingen onder ogen te zien: ben je het hiermee eens?

foto: Pexels

Hoewel we constant horen over echtscheidingen en ondanks het feit dat het steeds moeilijker lijkt om gelijkgestemden te ontmoeten, - zelfs als de technologie echte digitale "catalogi" lijkt te hebben gemaakt om te kiezen uit "de meest aantrekkelijke opties", dankzij de duizenden applicaties van bijeenkomsten en sociale netwerken, waarmee we zonder onderscheid met iedereen praten - zijn we nog altijd het slachtoffer van een absoluut anachronistische manier van denken: als je een bepaalde leeftijd hebt overschreden en je bent nog niet getrouwd, dan heb je de trein voor altijd gemist. Wanneer we "Een bepaalde leeftijd" schrijven, bedoelen we een tijdsperiode die samenvalt met een specifieke leeftijd, dat wil zeggen, ongeveer 30 tot 35 jaar. Maar hoe kunnen we, na de overwegingen die zijn gemaakt over de moeilijkheden van het kennen en ontmoeten van mensen die bereid zijn serieus een verbintenis aan te gaan, lichtvaardig kiezen met wie we de rest van ons leven willen doorbrengen, alleen omdat we ouder zijn dan 30 jaar? Dat is geen verstandige keuze.

foto: Pexels

Het zou verstandiger zijn om de tijd te nemen om erachter te komen of je partner echt de "juiste persoon" is. Het is beter om er nu over na te denken, dan later. Dezelfde redenering moet worden toegepast op het verlangen om kinderen te krijgen en misschien moet men er niet één keer maar twee keer over nadenken voordat men overweldigd wordt door een dergelijke situatie. Het krijgen van kinderen is misschien wel het mooiste dat je kan overkomen, maar ben je je bewust van de verantwoordelijkheden? Er zal geen ruimte meer zijn voor egoïsme of prioriteiten, omdat de prioriteiten heel anders zullen zijn en je je niet achter een excuus kunt verschuilen: iemand anders is afhankelijk van jou en je keuzes. Waarom kunnen we, in het licht van deze eenvoudige overwegingen, het willen trouwen of kinderen krijgen niet “normaliseren” als we er meer klaar voor zijn? Waarom moeten we de oordelen en kritiek blijven ondergaan van degenen die denken wat voor ons de beste tijd is om een ​​gezin te stichten?

Denk goed na en geniet stap voor stap van het leven: de tijd zal het leren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt