Dappere moeder rent door haar brandende huis om haar kinderen te redden uit een vuurzee

Janine image
door Janine

27 Mei 2021

Dappere moeder rent door haar brandende huis om haar kinderen te redden uit een vuurzee
Advertisement

Stel je voor dat je een ouder bent die wordt gedwongen om te vechten tegen de vreselijke vlammen van een brand om het leven van je kinderen te redden; zou je in staat zijn om door de hel te gaan om ze te redden? We zijn er zeker van dat je antwoord een beslist ja zal zijn, maar het is één ding om je een noodsituatie voor te stellen, zoals die van een brand die moet worden geblust, een ander ding is om het onverwachts in de eerste persoon te ervaren. Zoals deze gelukkige moeder overkwam in oktober 2016.

via Mirror UK

Advertisement
Angel Fiorini/Facebook

Angel Fiorini/Facebook

Angel Fiorini is de trotse moeder van drie kinderen: de 7-jarige Gianna, de 3-jarige Vinnie en de 17-maanden oude Rosalie; samen met hen en haar man Aaron, een verkoper en expert in vloeren, woont ze in een huis in Newman Lake, in de staat Washington. Op een nacht in oktober 2016 gebeurde echter het ondenkbare; Aaron was weg voor zaken, terwijl Angel met Vinnie en Rosalie in bed was ingedommeld, terwijl hun oudste dochter Gianna in een andere kamer sliep.

Plotseling werd Angel gewekt door een penetrante geur en het gevoel niet te kunnen ademen; toen ze wakker werd, merkte ze dat het huis helemaal in brand stond, van de benedenverdieping tot de bovenverdieping waar zij en haar kinderen waren…

Advertisement
Angel Fiorini/Facebook

Angel Fiorini/Facebook

Het enige wat de 32-jarige moeder kon doen, was het leven redden van Vinnie en Rosalie die op dat moment bij haar waren: "Ik sleepte mijn kinderen naar beneden en hield ze bij de armen vast tot ik de tuin bereikte. Maar ik wist dat Gianna nog binnen was, terwijl het huis uit elkaar viel en de ramen knetterden en het glas verbrijzelde door het vuur. Ik voelde een moederlijke kracht en op dat moment wist ik dat ik letterlijk de vlammen zou weerstaan voor mijn dochter."

Angel Fiorini kwam het huis binnen en een golf van vlammen en hitte overviel haar; hoe kon ze in Gianna's kamer komen zonder voor de vlammen te bezwijken?

Angel Fiorini/Facebook

Angel Fiorini/Facebook

Nadat ze haar zevenjarige dochter had meegenomen, haar naar de vloer had gesleept en de voordeur weer had geopend, viel Angel plotseling flauw. Gelukkig reed Matt langs, een voormalige brandweerman en ambulance-medewerker die de hele scène had gezien terwijl hij met zijn auto langs het huis van de Fiorini reed. Hij moest het gezin wel redden, dus ging hij naar binnen, redde Angel en Gianna die nog binnen waren en met de mobiele telefoon van zijn vrouw nam hij contact op met haar man Aaron, die onmiddellijk naar het ziekenhuis snelde om zijn gezin dat in groot gevaar verkeerde te omhelzen.

Ondertussen stond het huis volledig in brand...

Angel Fiorini/Facebook

Angel Fiorini/Facebook

Angel werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en had brandwonden op 43% van haar lichaam, rug, armen, handen en nek en gedurende een aantal dagen bleef ze in het ziekenhuis, ademend door een beademingsapparaat en vechtend voor haar leven. Dankzij de medische tussenkomst van een buitengewoon team van chirurgen en verpleegsters, herstelde Angel en werd ze na 10 dagen wakker uit de kunstmatige coma en keerde vijf weken later terug naar het huis van haar schoonzus, waar ze al haar dierbaren weer kon omhelzen.

Ondanks dat ze voor altijd hun huis waren kwijtgeraakt, ontvingen de Fiorini veel van hun gemeenschap: een GoFundMe-campagne bracht $30.000 voor hen bijeen, een lokale brouwerij nog eens 15.000, terwijl een familie die ze niet kenden hen een stacaravan gaf. Een golf van buitengewone liefdadigheid voor dit gezin die het risico liep om, behalve het huis, zijn dierbaren te verliezen: "Het belangrijkste en wat echt telt, is dat we leven en dat we allemaal samen zijn."

Advertisement