Een stel bouwde een huis op de Filippijnen voor slechts $140.000

Janine image
door Janine

22 Januari 2024

Een stel bouwde een huis op de Filippijnen voor slechts $140.000
Advertisement

Als ze met pensioen gaan, besluiten veel mensen van hun oude dag te genieten door een nieuw leven op te bouwen in een ander land, het liefst op een exotische plek, waar het warm, ontspannend en goedkoop is.

Dit stel slaagde hierin: ze bouwden een nieuwe villa met niets, omgeven door groen en vlak aan zee.

Advertisement

Greg en Wilma hebben besloten hun leven na hun pensioen te veranderen

Greg en Wilma hebben besloten hun leven na hun pensioen te veranderen

@buildingthephilippines/Youtube

Greg is een Amerikaan die opgroeide in New York, terwijl Wilma een vrouw van Filippijnse afkomst is die op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde. De twee zijn ruim twintig jaar getrouwd en besloten bij het bereiken van hun pensioen het stadsleven op te geven en te verhuizen naar Wilma's land van herkomst: de Filippijnen.

Ruim tien jaar eerder waren ze begonnen met het sparen van het geld dat nodig was om hun project tot stand te brengen en in 2021 begonnen ze aan dit nieuwe avontuur.

De Filippijnen is een archipel die bestaat uit meer dan 7.000 eilanden. Het was voor het echtpaar niet eenvoudig om het perfecte gebied te vinden om hun droomhuis te bouwen. Er waren twee noodzakelijke voorwaarden: niet meer dan 30 minuten verwijderd zijn van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en uitzicht op zee hebben.

Na meer dan 150 woningen te hebben bekeken, slaagden ze erin het perfecte land te vinden: een gebied op de hellingen van een berg met uitzicht op de zee.

Advertisement

De start van de werkzaamheden en de kosten waarmee het echtpaar wordt geconfronteerd

De start van de werkzaamheden en de kosten waarmee het echtpaar wordt geconfronteerd

@buildingthephilippines/Youtube

Nadat ze $29.000 hadden betaald voor de grond, begonnen ze met de bouw van het huis. Het duurde zeven maanden en het was niet altijd gemakkelijk. Ze moesten de nodige veranderingen aan het land aanbrengen om het bebouwbaar te maken, maar uiteindelijk ging alles goed. De woning is circa 1.800 vierkante meter groot, voorzien van diverse slaapkamers en een tuin met zwembad. Het hele project kostte in totaal $140.000.

Om familieleden in de Verenigde Staten op de hoogte te houden, openden ze ook een YouTube-kanaal, @buildingthephilippines, waar ze alle voortgang documenteerden.

Het echtpaar nam actief deel aan de bouwwerkzaamheden, controleerde of alles naar wens verliep en bracht waar nodig wijzigingen aan.

Nu leiden de twee een rustig en vredig leven, ze gaan naar de kust om te duiken, naar het restaurant en genieten van het hele eiland.

Maar waarom zou je ervoor kiezen om je leven te veranderen?

Maar waarom zou je ervoor kiezen om je leven te veranderen?

Pexels

Niet alleen gepensioneerden van Amerikaanse afkomst verhuizen aar het buitenland, het fenomeen groeit ook in Nederland. De favoriete bestemmingen van Nederlanders zijn Spanje en Frankrijk.

De redenen voor deze keuzes zijn vooral van economische aard: deze landen hebben aanzienlijk lagere kosten van levensonderhoud dan de Nederlandse, waardoor men kan sparen en toch een comfortabele levensstijl kan behouden. Een andere belangrijke factor is gemak, het zijn landen die niet ver van Nederland liggen, dus in geval van nood ben je hoe dan ook gemakkelijk bereikbaar.

Onthoud: het is nooit te laat om je leven te veranderen, met een beetje goede wil kun je je overal goed voelen!

Advertisement