Op 8-jarige leeftijd vindt ze een zonneboiler uit voor alle arme gezinnen die geen boiler kunnen kopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 8-jarige leeftijd vindt ze een zonneboiler…
Bruid verlaat het huwelijksfeest om haar koe te helpen bij het baren van een kalf Je moeder is je moeder: 16 foto's die uitleggen wat moederinstinct is, meer dan duizend woorden

Op 8-jarige leeftijd vindt ze een zonneboiler uit voor alle arme gezinnen die geen boiler kunnen kopen

26 Mei 2021 • Door Janine
867
Advertisement

Er is geen vastgestelde leeftijd om deel uit te maken van de wereld waarin we allemaal leven en die voortdurend wordt bedreigd door de mens; we weten inmiddels allemaal dat het planetaire ecosysteem al enige tijd in gevaar is en dat we er alles aan moeten doen om deze koers te keren en ons leven duurzaam te maken; de toekomst van onze geliefde planeet staat op het spel. Het klinkt misschien vreemd, maar er woont een 8-jarig meisje in Mexico dat niet alleen om het lot van de aarde gaf, maar ook iets concreets deed om ieders leven te verbeteren met respect voor het milieu.

Het meisje heet Xóchitl Guadalupe Cruz López, ze is acht jaar en woont in de regio Chiapas in Mexico; sinds ze nog maar vier jaar oud was, was dit kleine meisje al geïnteresseerd in milieukwesties en in de wereld van de wetenschap, ook al wisten mama en papa niet hoe ze deze passie van haar moesten aanmoedigen, aangezien ze een arme familie waren dat in een beslist arm gebied en met heel weinig technologie leefde.

Het meisje verloor echter nooit de moed en wilde bijdragen met wat ze had om het leven van de armste gezinnen te verbeteren en tegelijkertijd het milieu te respecteren.

Ze kreeg hulp van haar vader en dankzij hem installeerde ze op het dak van haar huis een zonneboiler voor gezinnen met een laag inkomen; de productiekosten van deze boiler zijn erg laag: ongeveer 200 Mexicaanse peso's (gelijk aan 9 euro) en materiaal dat gemakkelijk kan worden teruggewonnen (zwart geverfde flessen, flexibele leidingen, stukken hout en de deuren van een oude koelkast). Xótchil zei: "Mensen met een laag inkomen hebben niet de mogelijkheid om deze boilers te kopen, dus kappen ze bomen om brandhout te krijgen en dit heeft invloed op de opwarming van de aarde. Daarom heb ik deze waterverwarmer gemaakt die werkt met zonlicht, goedkoop is omdat hij is gemaakt van gerecyclede materialen, niet schadelijk is voor het milieu en mensen helpt met weinig middelen."

Advertisement

De 8-jarige verklaarde ook dat haar zonneboiler in staat is om tot 10 liter water per dag te verwarmen, een aanzienlijke hoeveelheid voor al die gezinnen in grote economische moeilijkheden die niet de mogelijkheid hebben om een ​​nieuwe generatie ketel te kopen of te betalen.

Voor haar buitengewone uitvinding ontving dit unieke intuïtieve kind de hoogste eer van het Instituut voor Nucleaire Wetenschappen, de eerste vrouw in Mexico die die erkenning mee naar huis nam.

Een voorrecht en een eer dat zeer zeldzaam is dat een kind van slechts 8 jaar kan bereiken, maar Xóchitl Guadalupe Cruz López is geen kind zoals alle anderen: ze geeft om het milieu, ze wil minder welvarende gezinnen zoals het hare helpen en ze wil, op haar eigen kleine manier, de wereld ten goede veranderen.

Bestaat er iets mooiers?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt