9-jarige jongen redt moedig een meisje van 3 mannen die haar wilden ontvoeren - BekijkDezeVideo.nl
x
9-jarige jongen redt moedig een meisje…
De bruid besluit trouwfoto's te maken op de vuilniswagen om het werk van haar man te eren Een vrouw ontdekt dat haar ex-man haar veganistische dochter kipnuggets geeft

9-jarige jongen redt moedig een meisje van 3 mannen die haar wilden ontvoeren

26 Mei 2021 • Door Janine
2.489
Advertisement

“Dit is Tiernan McCready" en, als je het je afvraagt, "dit is hoe een echte held eruitziet" zijn de woorden in de post op Facebook van de politie in Derry. De jonge Tiernan, een jongen van slechts 9 jaar, was de hoofdrolspeler van een ongelooflijke redding en de lokale politie wilde hem terecht eer bewijzen omdat hij meer vastberadenheid en moed had getoond dan welke volwassene ook. Op een middag, toen Tiernan van school naar huis liep, was hij getuige van een poging tot ontvoering: drie mannen probeerden een 18-jarig meisje in hun witte busje te slepen. Tiernan was bang, maar tegelijkertijd kon hij zich niet afwenden van wat hij zojuist had gezien: het leven van dat meisje was duidelijk in gevaar. Gelukkig was zijn tussenkomst voorzienig!

“Ik deed gewoon wat ik dacht dat goed was,” zei de kleine Tiernan, maar de waarheid is dat veel volwassenen in paniek zouden zijn geraakt en als versteend zouden zijn. Toen hij echter zag dat drie mannen een meisje bij de armen en benen hadden gegrepen in een poging haar met geweld in een wit busje te slepen, realiseerde hij zich dat er iets mis was en handelde hij daar onmiddellijk naar. Met grote moed schreeuwde hij tegen de drie misdadigers dat hij een gsm had en dat hij onmiddellijk de politie zou bellen. "Ik denk dat dit hen bang maakte, omdat ze het meisje, dat erin slaagde te ontsnappen, loslieten," zei Tiernan. Samen snelden de twee naar de trap en liepen verder door Bishop Street, en renden zo hard ze konden weg. Eenmaal ver weg, zei Tiernan tegen het meisje om naar huis te gaan en dat hij zijn moeder zou vertellen de politie te bellen.

Tiernan en zijn moeder, Ciara

"Ik vertelde haar dat de situatie heel ernstig was en dat er van alles met haar had kunnen gebeuren. Ik vertelde haar ook dat haar moeder morgen zonder dochter wakker had kunnen worden. Ik rende naar huis en samen met mijn moeder hebben we de politie gebeld en alles verteld”, zei het kind, bang maar nog steeds blij het leven van dat meisje te hebben gered. Ciara, de moeder van Tiernan, was aanvankelijk een beetje boos omdat haar zoon zichzelf in gevaar had gebracht (het is tenslotte iets waar elke moeder bang voor is!), maar toen beweerde ze meteen super trots te zijn op haar zoon: “Zo is hij, hij is een echte gentleman. Hij heeft een groot hart en ik ben erg trots op wat hij heeft gedaan. Ik ben blij dat zowel hij als het meisje het goed maken".

De plaatselijke politieagenten waren erg dankbaar en kwamen Tiernan thuis opzoeken met een “ereteken” en een doos chocolaatjes als blijk van erkenning. Een echte kleine held!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt