Als enige overlevende van een ongeval op zee omhelst ze na 35 jaar de twee vissers die haar hebben gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Als enige overlevende van een ongeval…
Ze wordt elke dag om 5 uur 's ochtends wakker om de lunch klaar te maken voor haar partner: de 17 beroemde acteurs bewijzen hoe een baard het uiterlijk van een man aanzienlijk kan veranderen

Als enige overlevende van een ongeval op zee omhelst ze na 35 jaar de twee vissers die haar hebben gered

04 Juni 2021 • Door Janine
12.306
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om over een ​​traumatische gebeurtenis heen te komen, vooral niet als we het tijdens onze kindertijd hebben meegemaakt, een periode die normaal gesproken zorgeloos en vrij van ernstige problemen zou moeten zijn. Helaas geldt dit niet voor iedereen en zeker niet voor Desiree Rodriguez, die een schokkende gebeurtenis meemaakte toen ze nog maar 9 jaar oud was. Toen ze nog maar een kind was, zat ze op een boot met haar ouders en ooms en tantes, op wat een rustig boottochtje had moeten zijn. Helaas kapseisde de boot en kwam iedereen op tragische wijze in zee terecht. Kleine Desiree bleef 20 uur in het water en wist alleen boven water te blijven omdat ze een reddingsvest droeg. Toen de situatie totaal uit de hand leek te lopen en het lot van Desiree bezegeld was, merkten twee mannen aan boord van een boot het meisje op.

Het was een wonder dat Mark Pisano en Paul Strasser daar langsvaarden met hun schip: de twee zagen meteen een reddingsvest in het water drijven en toen ze het meisje beter zagen, sprong Mark meteen in het water om haar te halen. Als twee engelen arriveerden de twee mannen net op tijd om Desiree's leven te redden - een gebeurtenis die een onuitwisbare indruk op hen allemaal achterliet. De verdere tragedie, alsof de ervaring om zo lang op zee te blijven niet genoeg was, was het feit dat Paul en Mark die dag geen andere overlevenden vonden. In feite heeft niemand ooit de lichamen van Desiree's ouders en ooms en tantes teruggevonden.

De dag van de redding was ook de laatste dag dat Paul en Mark Desiree zagen, hoewel ze nog steeds de herinnering aan die gebeurtenis bij zich droegen. Vijfendertig jaar later nodigde de presentator van een radioprogramma, Phil Friedman, de twee vissers uit om te spreken, waarbij hij de identiteit van een derde gast voor hen verborgen hield: Desiree Rodriguez, het meisje, nu een volwassen vrouw, die ze 35 jaar daarvoor hadden gered. Het weerzien was absoluut ontroerend en onverwacht voor de twee dappere vissers. Vanaf dat moment bleven ze alle drie contact houden; Mark en Paul nodigden Desiree en haar gezin uit op hun boot, wat een heel belangrijk moment was. Het was in feite de eerste keer dat de vrouw weer aan boord van een boot of op de open zee ging - een episode waarvan we hopen dat ze een deel van het trauma dat Desiree als kind had opgelopen, heeft kunnen “genezen”.

Advertisement

Desiree zal Mark en Paul natuurlijk eeuwig dankbaar zijn, haar twee beschermengelen die haar leven hebben gered in wat haar grootste familietragedie was. Een verhaal dat, althans gedeeltelijk, een gelukkig einde had!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt