Hij berooft een apotheek maar krijgt dan spijt: "Sorry maar ik ben mijn baan kwijt, ik was wanhopig" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij berooft een apotheek maar krijgt…
Social versus Het echte leven: 17 ongelooflijke foto's die een nogal saaie realiteit verbergen “Is het een beer of een hond?

Hij berooft een apotheek maar krijgt dan spijt: "Sorry maar ik ben mijn baan kwijt, ik was wanhopig"

05 Juni 2021 • Door Janine
989
Advertisement

Tegenwoordig zijn we niet langer verbaasd als we horen over wanhopige situaties, vooral in het licht van de Covid-19-pandemie die een sterke impact heeft gehad op de economie van veel landen. Een situatie waardoor meerdere mensen zonder werk kwamen te zitten en daardoor zonder de mogelijkheid om een ​​waardig leven te blijven leiden. Er zijn mensen die proberen zich te behelpen, die hulp vragen en degenen die, aan de andere kant, het pad van de misdaad proberen. Het nieuws van een man die een apotheek in Rome beroofde en de volgende dag de buit teruggaf aan de winkeleigenaar en zei dat hij wanhopig was ("Ik was mijn baan kwijt”), doet ons nadenken over de situatie in zijn geheel. Het misdrijf is uiteraard op geen enkele manier te rechtvaardigen.

foto: Wikimedia

Op een gewone donderdag om 16.00 uur liep een gewapende man een apotheek binnen in via Tuscolana Vecchia, in Rome, en eiste alle opbrengsten te ontvangen. De medewerker van de apotheek, doodsbang, overhandigde hem de 7.500 euro aan verdiensten en liet hem ontsnappen. Toen hij de crimineel uit het oog verloor, sloot de apotheker zich op op het toilet en nam direct contact op met de politie, die direct na het telefoontje aan de slag ging. De volgende ochtend gebeurde er echter iets onverwachts: rond 7.20 uur werd de eigenaar van de apotheek, die naar zijn winkel liep, door de overvaller zelf tegengehouden, met zijn gezicht bedekt. De ontmoeting duurde slechts enkele ogenblikken, waarbij de overvaller de apotheker uitdrukkelijk vertelde dat hij spijt had van zijn gebaar: "Ik ben wanhopig omdat ik mijn baan ben kwijtgeraakt". Met deze woorden gaf de vermeende crimineel het geld terug aan de eigenaar, waarmee hij ook aantoonde dat hij al die tijd een speelgoedpistool had gebruikt.

foto: Pexels

De politie zet het onderzoek van de zaak voort om de berouwvolle crimineel op te sporen; wat zeker is, is dat zelfs het verhaal van een misdaad de tegenstrijdigheden van dit historische moment kan benadrukken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt