Een duif "steelt" klaprozen uit het graf van een onbekende soldaat om een ​​nest te bouwen: een poëtische afbeelding - BekijkDezeVideo.nl
x
Een duif "steelt" klaprozen uit het…
Een hond die net is bevallen krijgt hulp van een gans om voor haar puppy's te zorgen Een verweesde kangoeroe knuffelt een teddybeer stevig: zo voelt hij zich minder alleen

Een duif "steelt" klaprozen uit het graf van een onbekende soldaat om een ​​nest te bouwen: een poëtische afbeelding

12 Juni 2021 • Door Janine
4.576
Advertisement

Het personeel van het graf van de onbekende soldaat in de stad Canberra, in Australië, begon een vreemd gebrek aan klaprozen op het monument op te merken, niet in staat om de reden uit te leggen. Een paar maanden later werd ontdekt wie de schuldige was van dat ongewone incident: een duif had zijn nest gebouwd bij het monument, met behulp van de rode klaprozen die op het graf van de soldaat waren achtergelaten. Een voor een had hij ze geduldig verzameld tot een ongelooflijk kleurrijk nest. Het ondernemende duivennest bevindt zich op hetzelfde gebouw als het monument, pal voor een glas in lood raam. Hoe hij de duivenpinnen wist te ontwijken is onduidelijk, maar de medewerker van het Australian War Memorial wees op de symbolische kracht van dat tafereel: de gewonde soldaat die op het raam staat afgebeeld symboliseert doorzettingsvermogen, terwijl de klaprozen herinneren aan "de sterke band tussen mens en dier op het slagveld".

Hoewel de keuze van de nestplaats totaal toevallig was, gaf deze duif ons een memorabel beeld. Dieren zoals duiven waren erg belangrijk tijdens oorlogen, vooral die waarin de communicatiemiddelen nog niet erg ontwikkeld waren en deze vogels veel gebruikt werden om berichten over te brengen. Waar de mens niet kwam, kon het dier een grote hulp zijn.

Laten we niet vergeten dat tijdens de Tweede Wereldoorlog 32 duiven werden versierd met de medaille die wordt uitgereikt aan alle dieren die aantonen dat ze hun plicht hebben vervuld. Een beeld dat sterk contrasteert met het beeld dat we tegenwoordig van duiven hebben: hoe vaak heb je er niet een van je vensterbank gejaagd of gedacht dat "deze vogels ziektes met zich meedragen"? Toch herinnert het beeld van de duif in zijn nest van klaprozen ons aan een historisch moment waarop zelfs zij nuttig, of beter gezegd, essentieel waren voor het voortbestaan ​​van de mens.

Advertisement

Afgezien van de mening die je hebt over duiven, zijn we er zeker van dat je het eens zult zijn over het poëtische van deze afbeeldingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt