Vrouw ontslagen omdat ze zwanger is: de rechtbank geeft haar gelijk en ze krijgt een schadevergoeding van £40.000 - BekijkDezeVideo.nl
x
Vrouw ontslagen omdat ze zwanger is:…
Duizenden mensen hebben gestemd om een ​​lijst te maken van de mooiste mannen ter wereld: ben je het eens met de uitslag? Een heldhaftige politieagent grijpt net op tijd in om het leven te redden van een pasgeborene die dreigde te stikken

Vrouw ontslagen omdat ze zwanger is: de rechtbank geeft haar gelijk en ze krijgt een schadevergoeding van £40.000

09 Juni 2021 • Door Janine
3.812
Advertisement

Je hebt er absoluut geen idee van hoe, in de wereld van vandaag, zwangere vrouwen nog altijd worden gediscrimineerd op de werkplek. Het zijn perfecte werknemers, waar je op kunt vertrouwen, maar vanaf het moment dat ze hun zwangerschap aankondigen aan hun manager, beginnen ze meer te worden gezien als een probleem dat moet worden opgelost dan een vrouw die op het punt staat een van de meest complexe periodes van haar leven mee te maken. Het verhaal dat we je gaan vertellen, dat gebeurde in Groot-Brittannië, is echt absurd...


De hoofdpersoon van dit verhaal over onrecht op de werkplek heet Simone Cousins, ze is 29 jaar en woont in Northhampton, in het Verenigd Koninkrijk; jarenlang was ze een perfecte werkneemster bij de Dovecoat Nursery, een kleuterschool in de buurt, maar zodra ze aan haar manager doorgaf dat ze zwanger was en dat ze haar werktijden op een andere manier moest indelen om voor vijf afspraken naar haar arts te kunnen gaan, ging er op de werkvloer een tijdbom af en kwamen de vrouwen in de rechtszaal terecht.

Maria Noble, de manager van Dovecoat Nursery, had aanvankelijk afgesproken om Simone wat uren verlof te geven om naar de arts te gaan, maar voor de daaropvolgende bezoeken die de zwangere vrouw zelf had aangevraagd, wilde de manager niets weten.

Niet alleen drong Maria Noble erop aan om de uren van medische bezoeken die Simone al had vastgesteld voortdurend te verschuiven, maar ze had ook het lef om de werkneemster ertoe aan te zetten om tijdens haar normale werkuren te werken, ondanks vermoeidheid en misselijkheid, voordat ze werd opgeroepen door een disciplinaire hoorzitting voor ongegronde beschuldigingen. Een van deze beweringen van Maria Noble, was dat Simone de gewerkte uren zou hebben vervalst om ze aan te passen aan haar nieuwe behoeften. Het aantal uren dat niet werd gewerkt maar wel werd uitbetaald, volgens de conclusies van de manager van de kleuterschool, was 95.

Vanzelfsprekend werd Simone Cousins ​​tegenover deze beschuldiging op staande voet ontslagen, ook al wilde ze haar redenen aanvoeren door haar baas voor de rechter te slepen wegens ongegronde claims en valse beschuldigingen. De zwangere vrouw won de zaak en nam bijna 40.000 pond mee naar huis als vergoeding voor morele schade.

Advertisement

De rechter verklaarde dat mevrouw Noble "onderdrukkend en dominant was jegens Simone Cousins, ze had eerder verklaard dat mevrouw Cousins ​​een eerlijke en betrouwbare medewerkster was, een van de besten en heel precies met haar papierwerk; de rechtbank trekt de onvermijdelijke conclusie dat de reden voor het ontslag van mevrouw Cousins ​​haar zwangerschap was."

Nu is Simone de moeder van de mooie Sophie, een driejarig meisje dat lijdt aan het syndroom van Apert; ze zorgt dag en nacht voor haar kleine meisje, blij dat ze fulltime moeder kan zijn en gerechtigheid heeft gekregen jegens degenen die niets anders deden dan haar onnodig onderdrukken alleen omdat ze zwanger was.

Een verhaal over onrecht op de werkplek waarvan we hopen dat het nooit meer zal gebeuren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt