Dit berghotel wordt beschouwd als een van de meest spookachtige hotels ter wereld - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit berghotel wordt beschouwd als een…
Hond loopt van huis weg met een wortel in zijn bek en geeft het aan zijn paardenvriend voor een snack Scherpe blikken: 16 grappige foto's laten ons zien hoe jaloezie een gevoel is dat iedereen gemeen heeft

Dit berghotel wordt beschouwd als een van de meest spookachtige hotels ter wereld

16 Juni 2021 • Door Janine
1.485
Advertisement

Heb je ooit in een hotel verbleven dat zo groot, oud en misschien geïsoleerd van de rest van de wereld was dat je meteen dacht dat je in een horrorfilm zat? Misschien hoorde je geluiden in je kamer die te vreemd waren om waar te zijn, overal piepte het, de gangen van de hotelvloeren waren zo spookachtig dat de geest van een oude bewoner elk moment tevoorschijn had kunnen komen en je op de vlucht had kunnen jagen. Er zijn veel hotels over de hele wereld die de reputatie hebben een van de meest spookachtige openbare plaatsen ter wereld te zijn, en vandaag willen we je vertellen over het Stanley Hotel.

via: ABC News

Gelegen in het Estes Park in Colorado, op de hellingen van de monumentale Rocky Mountains, is het Stanley Hotel het perfecte hotel om een ​​vakantie door te brengen, weg van iedereen, in een elegant en merkwaardig koloniaal gebouw, omringd door geluiden en de kleuren van de wilde natuur. Maar ondanks de bevoorrechte positie waarin het werd gebouwd, dat een zekere faam geniet, verbergt het Stanley Hotel een veel sinistere geschiedenis, die het tot op heden over de hele wereld beroemd heeft gemaakt als de plaats van inspiratie voor een van de beroemdste horrorromans ooit. En het is een feit dat dit hotel het toneel lijkt te zijn van enkele schokkende paranormale waarnemingen!

Het hotel werd in 1909 gebouwd door Freelan Oscar Stanley, een ondernemer die naar de Rocky Mountains was verhuisd om zijn door een ernstige tuberculose ondermijnde gezondheid te herstellen; het lijkt erop dat de frisse lucht van de bergen in Colorado hem in de loop van de tijd heeft hersteld, zozeer zelfs dat hij elk jaar in de zomer naar de Amerikaanse staat verhuisde om zijn vakantie door te brengen met het inademen van frisse lucht. Het Stanley Hotel is door de man gebouwd om iedereen daar te laten verblijven, omringd door de Rocky Mountains en het adembenemende landschap. Freelan Oscar Stanley stierf in 1940 en sindsdien lijkt het erop dat de medewerkers van het hotel er absoluut van overtuigd zijn dat zijn geest nog steeds in het gebouw ronddwaalt.

Volgens getuigenissen in de volgende decennia dwaalt Stanley's geest nog steeds tussen de biljartkamer en de hotelbar, terwijl die van Flora, zijn vrouw, er nog steeds plezier in lijkt te scheppen om de pianotoetsen in de concertzaal aan te raken. En het lijkt erop dat ze niet eens de enige geesten zijn die de gangen van het oude gebouw bevolken...

Advertisement

Het hotelpersoneel vertelt bezoekers vandaag de dag nog steeds dat een van de beroemdste en "trouwe" geesten in het Stanley Hotel die van Elizabeth Wilson is, een voormalige huishoudster van het hotel die nu in kamer 217 woont: klanten hebben vaak geklaagd dat objecten binnen de kamer worden verplaatst, bagage wordt in- en uitgepakt, lichten gaan aan en uit.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de vierde verdieping van het hotel de meest spookachtige van allemaal lijkt te zijn: voetstappen en stemmen van kinderen die elkaar achterna zitten tussen de vleugels van die verdieping van de kamers, dezelfde die decennia eerder bedoeld was voor verzorgsters die moesten zorgen voor de jongste kinderen terwijl de ouders op de onderste verdiepingen waren.

De reputatie van een bijzonder spookachtige plek bereikte het grote publiek echter pas in 1977, toen de wereldberoemde schrijver Stephen King vertelde over zijn verblijf daar en hoe die nachtmerrie de inspiratie vormde voor een van zijn beroemdste romans, The Shining: "We verbleven uiteindelijk in een plaats genaamd The Stanley Hotel." Het was hun laatste dag van het seizoen. Iedereen ging weg en niemand kwam binnen, en we zeiden “kunnen we inchecken?” We waren de enige mensen in dat hotel en de wind gierde buiten en de kamers waren allemaal leeg. Die nacht verbleven mijn vrouw en ik in kamer 217, en daar had ik een lucide droom waarin mijn zoon werd achtervolgd door een onbekende persoon in het hotel. Toen sprong ik uit bed, ging naar buiten om een ​​sigaret te roken, en begon ik de basis te leggen voor The Shining."

Tot op heden is het Stanley Hotel volledig gerenoveerd, elke maand van het jaar ontvangt het toeristen en bezoekers uit de hele Verenigde Staten, zonder de traditie te vergeten waardoor het wereldwijd bekend is: met een bezoek aan het hotel in de Rocky Mountains, is het mogelijk om een ​​rondleiding te krijgen langs enkele van de plaatsen in het gebouw waarvan wordt gedacht dat er een hoge concentratie is van geesten en buitenaardse aanwezigheden, waaronder de beruchte kamer 217.

En jij, zou jij ooit in zo'n hotel verblijven?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt