Ze ziet een hongerige muis in huis en organiseert een kleine picknick in de open lucht: een heel lief moment

Janine

11 Juni 2021

Ze ziet een hongerige muis in huis en organiseert een kleine picknick in de open lucht: een heel lief moment
Advertisement

De meeste mensen delen de angst voor muizen; een voorouderlijke angst die ons in zekere zin is ingeprent door de opvoeding die we thuis krijgen. In feite zijn we er vrij zeker van dat ook jij bent opgevoed met haat en afkeer van deze kleine knaagdieren die zeker niet geheel ongevaarlijk zijn voor mensen. Veel van deze dieren worden geassocieerd met nogal vuile en smerige plaatsen, daarom zijn ze drager van mogelijke ziekten; hun grootste talent is om in krappe plaatsen te sluipen om te knagen en voedsel te stelen waar ze het ook maar vinden.

via The Dodo

Advertisement
ViralSnare/YouTube

ViralSnare/YouTube

Daarom is het niet meer dan normaal dat velen een aangeboren gevoel van walging voelen voor deze kleine knaagdieren en ze meteen probeer weg te jagen wanneer ze het huis binnensluipen. Er zijn echter ook heel kleine muizen, meestal van het platteland, die geen angst opwekken als we even naar ze kijken en die misschien, in plaats van ze te vangen en ze een slecht einde te bezorgen, een rustig leven kunnen leiden als ze worden vrijgelaten in hun natuurlijke habitat.

Net als Brighid Rose, de vrouw wiens video viraal ging; de vrouw bracht het weekend bij haar vader en moeder in hun landhuis door; plotseling was er een kleine muis naar binnen geslopen, knagend aan het hout om te proberen in het meubilair te komen en voedsel te vinden om te stelen.

ViralSnare/YouTube

ViralSnare/YouTube

De moeder en vader van Brighid wilden heel graag van de muis af, maar de vrouw had een beslist meer diplomatieke aanpak: ze nam het kleine knaagdier voorzichtig mee naar buiten, liet hem op het grasveld vallen, liet hem op een zakdoek zitten en organiseerde een echte picknick voor hem: de muis was op zoek naar voedsel in huis, en Brighid nam hem mee in de open lucht en het lijkt erop dat het knaagdier het bijzonder leuk vond!

Zoals de vrouw vertelt, was de veldmuis meer dan een uur in haar gezelschap, knabbelend aan vers fruit en andere kleine snacks; toen nam Brighid afscheid en ging terug naar huis. In de hoop dat dat knaagdier zijn lesje heeft geleerd en niet in de buurt van dat huis komt... voor zijn eigen bestwil!

Het enige wat de vrouw heeft gedaan is aardig zijn voor dat levende wezen, het voeden en het in zijn natuurlijke omgeving achterlaten met een laatste picknick; een teder en eenvoudig gebaar dat zijn aard heeft gerespecteerd zonder het noodzakelijkerwijs te hoeven straffen met zwaardere en definitieve acties. Wat zou jij met zo'n kleine en hongerige muis hebben gedaan?

Advertisement