Ze adopteert een wolvenwelp die door haar moeder in de steek is gelaten: nu zijn ze onafscheidelijk - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze adopteert een wolvenwelp die door…
Een soldaat keert na jaren terug naar huis en verrast zijn broertje: de ontroerende video van hun ontmoeting Een jong stel riskeert de nacht in de kou door te brengen, maar een dakloze man biedt hen zijn hulp aan

Ze adopteert een wolvenwelp die door haar moeder in de steek is gelaten: nu zijn ze onafscheidelijk

14 Juni 2021 • Door Janine
62.036
Advertisement

Was het vroeger heel gewoon om een ​​kat of een hond als huisdier te kiezen, tegenwoordig omvatten de keuzes van dit type de meest uiteenlopende opties: reptielen, knaagdieren, amfibieën, vogels, vissen... enzovoort! Het belangrijkste is dat elk dier met respect wordt behandeld en legaal wordt gekocht of geadopteerd. Het is in feite niet legaal om sommige soorten te houden - het is dus belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn. In de meeste landen van de wereld is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een ​​wolf te adopteren: wolven zijn dan ook niet bepaald huisdieren... Maar in Rusland slaagde een meisje genaamd Alida erin er een te temmen, om haar nog een kans te geven. Kira is in feite een kleine wolf die door haar moeder in de steek werd gelaten toen ze nog maar 3 dagen oud was en die zonder externe hulp niet zou hebben kunnen overleven. Gelukkig was Alida er voor haar.

Zoals je je kunt voorstellen, is het temmen van een wolf helemaal niet eenvoudig en vereist zeker het geduld en de ervaring van een deskundige hand. Kira's moeder behoorde tot een familie die op een gegeven moment niet meer in staat was met het dier om te gaan, waardoor de eigenaren gedwongen werden naar een opvang te gaan. In datzelfde toevluchtsoord werd Kira vervolgens geboren. Helaas verliet de moeder haar kleintjes 3 dagen na de geboorte en werden Kira en haar broers en zussen met de hand gevoed door de vrijwilligers van de opvang. Voor zowel de moeder als de kleintjes waren de overlevingskansen in het wild erg klein, omdat niemand ze bijvoorbeeld ooit had leren jagen. Zodra de welpen wat sterker waren, ging de opvang op zoek naar gezinnen die hen konden verwelkomen.

De jonge Alida, een Russisch meisje, trok zich niet terug toen ze besefte dat Kira haar nodig had. "Ik heb haar uit de opvang gehaald toen ze nog maar 28 dagen oud was. Ze is intelligent maar erg koppig. Ik ben vanaf het begin een socialisatieproces met haar begonnen. Ze zag enorm veel honden, mensen en kinderen. We wandelden op verschillende plaatsen zodat ze verschillende geuren kon bestuderen, nieuwe geluiden kon horen. Wolven hebben een aangeboren neofobie, angst voor alles wat nieuw is. Het is een heel moeilijk, lang en vervelend proces, maar het is noodzakelijk voor Kira om bij mij te kunnen leven in een stedelijke omgeving en zich op haar gemak te voelen”, legt Alida uit.

Advertisement

Mensen die haar op straat tegenkomen met Kira aangelijnd zijn altijd erg geïntrigeerd door het feit dat ze een huiswolf is en stellen haar altijd veel vragen. Hoe is het om thuis te wonen met een wolf? Alida stelt iedereen gerust dat Kira niet gevaarlijk is en dat ze ook een 7-jarige jongen in huis heeft, haar zoon. Natuurlijk moet je altijd heel voorzichtig zijn, maar met een goede training en de juiste hoeveelheid socialisatie zijn er gemakkelijk obstakels te overwinnen.

Alida beschrijft Kira als een zeer zorgzaam en vriendelijk dier: "Als ze voelt dat iemand bang voor haar is, kom dan niet in de buurt". Daarnaast heeft ze geleerd niet te reageren op andere honden die haar op straat uitdagen en blijft ze altijd heel kalm en rustig.

Advertisement

Er zijn mensen online die haar hebben aangegeven als eigenaar van een wild dier. Velen hebben Alida bekritiseerd vanwege haar vermeende roekeloosheid: een dergelijk wild dier in huis houden kan erg riskant zijn. De mensen die het meisje en Kira echter hebben gekend, zouden er nooit aan denken haar van roekeloosheid te beschuldigen. De jonge vrouw weet namelijk wat ze doet en zou er nooit aan denken haar eigen leven of, erger nog, dat van haar zoon in gevaar te brengen.

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om een ​​wolf "in huis" te hebben!

Tags: DierenWolvenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt