Hij loopt het risico de diploma-uitreiking niet bij te wonen vanwege zijn schoenen: een leraar leent de zijne - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij loopt het risico de diploma-uitreiking…
Een verweesde kangoeroe knuffelt een teddybeer stevig: zo voelt hij zich minder alleen Alleenstaande moeder studeert af aan Harvard en komt met haar dochter naar de ceremonie

Hij loopt het risico de diploma-uitreiking niet bij te wonen vanwege zijn schoenen: een leraar leent de zijne

11 Juni 2021 • Door Janine
2.012
Advertisement

De diploma-uitreiking is een belangrijk moment voor al die jongeren die eindelijk kunnen besluiten om een schooltraject te beëindigen en een nieuwe te beginnen. Het is een doel dat met inzet en toewijding kan worden bereikt en dat juist daarom verdient te worden gevierd. In de Verenigde Staten is er op de afstudeerdag een heel specifieke dresscode, die verschilt per instelling en die meer of minder streng kan zijn. Daverius Peters riskeerde de ceremonie niet bij te kunnen wonen, op de dag van zijn afstuderen, vanwege een paar schoenen die hij onbewust had aangetrokken, in de overtuiging dat ze geen enkele code zouden overtreden. Zijn docent redde de situatie, die aanwezig was om de diploma-uitreiking van zijn dochter bij te wonen; de man leende hem gewoon zijn schoenen en bleef op zijn sokken achter.

Daverius Peters keek ernaar uit om af te studeren aan de "Hahnville High School" in Boutte, in Louisiana, en hij had nooit gedacht dat zijn zwarte leren Alexander McQueen-schoenen een probleem zouden kunnen zijn. Zijn school heeft duidelijk een zeer strikte dresscode voor belangrijke evenementen zoals de afstudeerdag, en zijn deelname kwam zelfs in gevaar. In het reglement stond uitdrukkelijk dat men niet met sportschoenen, pantoffels of open schoenen aan de ceremonie mocht deelnemen; Daverius geloofde echter niet dat hij een van deze aanwijzingen had overtreden door zijn zwarte leren schoenen te dragen. Eenmaal op school wist Daverius echter niet meer wat hij moest doen: hij kon niet naar huis om van schoenen te wisselen!

Hier zie je de schoenen waarmee de jongeman zich bij de ceremonie presenteerde

Het was in tijden van nood dat zijn leraar, de heer John Butler, die er was om zijn dochter te zien afstuderen, hem zijn schoenen leende. De man deed gewoon zijn schoenen uit en bleef de hele tijd op zijn sokken. Een gebaar waardoor Daverius probleemloos kon deelnemen aan de diploma-uitreiking. Voor de jonge afgestudeerde was het een grote opluchting! Natuurlijk bleef de jongen zijn leraar bedanken voor dat gebaar. “Je kunt een jongen er niet van weerhouden om zijn diploma te krijgen voor zoiets onbeduidends als een paar schoenen!”, merkte Butler op. Wat vind jij, ben je het daarmee eens?

Tags: Verhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt