Kind in rolstoel redt broertje van 18 maanden: hij dreigde te verdrinken in het zwembad - BekijkDezeVideo.nl
x
Kind in rolstoel redt broertje van 18…
Een meisje met een beenprothese klimt een helling op en juicht met een heel lieve glimlach Leraar zorgt voor 60 leerlingen zonder ouders om te voorkomen dat ze zich in de steek gelaten voelen

Kind in rolstoel redt broertje van 18 maanden: hij dreigde te verdrinken in het zwembad

03 Juli 2021 • Door Janine
6.298
Advertisement

Helden dragen niet per se een gekleurd pak en een mantel, ze hebben geen wonderbaarlijke superkrachten, maar het zijn de gewone en meest onvermoede mensen die in staat zijn om moedige en vastberaden acties uit te voeren; in sommige gevallen slagen ze er zelfs in om meer dan één leven te redden. Dit is het verhaal van Lexi Jackson, een negenjarig meisje dat in een rolstoel zit en zichzelf verbaal niet kan uiten, maar die al haar kracht en energie stak in het redden van het leven van haar 18 maanden oude broertje.

via: CTV News

Lexi woont met haar moeder Kelly en broertje Leeland in de stad Dartmouth, in Canada; ze lijdt aan hersenverlamming, kan zich niet uitdrukken in woorden en moet noodgedwongen in een elektrische rolstoel leven; maar desondanks is ze zeer geliefd bij elk lid van haar familie, die wist dat ze vroeg of laat iedereen zou verrassen met een actie die haar kracht en uitbundigheid waardig is.

Ter gelegenheid van Lexi's negende verjaardag was het kleine meisje helemaal opgewonden over de voorbereidingen voor haar feest; ook grootmoeder Nancy was gekomen, die om voor haar kleindochter te zorgen even de rug had toegekeerd van de kleine Leeland, die ondertussen door de openslaande deuren naar het zwembad liep...

De enige die zag wat er ging gebeuren was Lexi, die haar broertje de deur achter zich had zien sluiten en naar het betoverende zwembad had zien gaan. Lexi kon het niet onder woorden brengen, maar ze wist heel goed dat haar broer in het water dreigde te vallen en te verdrinken.

Het enige wat ze kon doen was zo hard schreeuwen als ze kon om mama en oma te waarschuwen, die naar beneden renden en Lexi zagen schreeuwen en met haar vinger naar het raam wijzen: de kleine Leeland was in het zwembad gevallen!

Advertisement

Moeder Kelly rende naar de rand van het zwembad en greep onmiddellijk haar 18 maanden oude baby; uit voorzorg bracht de familie Leeland naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp, maar gelukkig was hij in orde, hij had alleen een beetje water ingeslikt. Als de negenjarige grote zus er niet was geweest, wie weet wat er met de kleine van het huis zou zijn gebeurd: "Je hoeft niet te kunnen lopen en praten om een ​​heldhaftige daad te verrichten. Je bent nog steeds te horen en je kunt nog steeds anderen helpen. En ja, ze heeft zijn leven gered; nadat het was gebeurd, kon ik haar alleen maar knuffelen, ik huilde en ik bedank haar nog elke dag voor wat ze deed! ", zei de moeder van het meisje.

Het gebaar van Lexi, dit buitengewone kind met hersenverlamming, was werkelijk heroïsch, zozeer zelfs dat de burgemeester van Halifax haar een plaquette toekende voor de actie die ze had ondernomen om haar 18 maanden oude broertje te redden van een tragisch lot: "Helden kunnen elke vorm aannemen!” aldus burgemeester Mike Savage.

Lieve Lexi, je was geweldig!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt