Deze kleine kapel midden op het water wordt gezien als de kleinste kerk ter wereld - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze kleine kapel midden op het water…
Boer verliest vijftig miljoen dollar aan oogst omdat hij geen gemotiveerde plukkers kan vinden voor zijn citrusvruchten Deze foto van een politieagent die een pizza koopt en deelt met een dakloze gaat viraal

Deze kleine kapel midden op het water wordt gezien als de kleinste kerk ter wereld

29 Juli 2021 • Door Skip
901
Advertisement

Wanneer we denken we aan een religieus gebouw of een kerk dan dwalen we in gedachten steevast af naar grootse kathedralen of oude basilieken, gebedsplaatsen uit de oudheid die er nu nog steeds zijn. Waar je kunstschatten vindt, kunstparels die uniek zijn om te aanschouwen, zowel binnenin als aan de imposante buitenkant. Maar nu willen we het graag hebben over een religieus bouwwerk dat uniek is in zijn soort, dat juist opvalt vanwege zijn omvang en daarom nagenoeg uniek is in heel de wereld.    


Waar de Sint-Pietersbasiliek als de grootste en omvrangrijkste christelijke kerk ter wereld wordt beschouwd heb je aan de andere kant van de wereld een exemplaar dat daar het compleet tegenovergestelde van is, namelijk de Cross Island Chapel. Dit wordt gezien als het kleinste gebedshuis in de hele wereld. Probeer je alleen al eens de omvang voor te stellen: een meter lang en ongeveer twee meter hoog. Het staat ergens afgelegen midden op een indrukwekkende vijver bij de pier van Mason's Pond te Oneida in de staat New York.   

Het kerkje, dat is gebouwd in 1989 is niet-confessioneel en er worden 's zondags geen diensten gehouden, al is het wel open en beschikbaar voor bijzondere gelegenheden en evenementen. De Cross Island Chapel is toegankelijk voor iedereen die een ongebruikelijke bruiloft wil organiseren of voor hen die een paar meditatiemomentjes willen pakken door een gebed te doen in het piepkleine interieur.

In 1990 vormde de Cross Island-kapel het perfecte toneel voor een huwelijk waar alle genodigden buiten het gebedshuisje in bootjes op de vijver aanwezig waren, maar in deze unieke kapel er slechts ruimte was voor de priester, bruid en bruidegom. Slechts drie mensen!   

Advertisement

Dit is gewoon de perfecte vereringsplaats voor die mensen die geen afgeladen bruiloft willen of die geen zin hebben in de vervelende schoonmoeder die in de buurt staat of dat familielid die ze niet kunnen verdragen. Dan is de Cross Island-kapel ideaal voor die paren die er niet erg op letten dat de ceremonie zich voltrekt terwijl ze zo dicht op mekaar zitten als sardientjes in blik. 't Belangrijkst is om die dag zo uniek te maken zoals je dat soort dagen maken kunt. Daarvoor lijkt de Cross Island Chapel toch de perfecte plaats.   

Zou je niet willen trouwen in 's werelds kleinste kerk?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt