Dit eiland is zo klein dat er maar een huis en een enkele boom op kunnen staan - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit eiland is zo klein dat er maar een…
Ze wordt eindelijk zwanger op 48-jarige leeftijd na 18 miskramen te hebben gehad vanwege haar vruchtbaarheidsproblemen Hij was ober in het buitenland: nu is hij een ingenieur die voor de NASA werkt

Dit eiland is zo klein dat er maar een huis en een enkele boom op kunnen staan

14 Juli 2021 • Door Janine
1.870
Advertisement

Toeristen en bezoekers die elk jaar massaal naar de grote metropool New York trekken, de schoonheden en bezienswaardigheden die het eiland Manhattan beroemd maken uit hun hoofd kennen, kennen ongetwijfeld niet de geschiedenis van het kleinste bewoonde eiland ter wereld: zijn grootte is vergelijkbaar met die van een tennisbaan, er is maar één huis op gebouwd, een paar struiken, een enkele boom en alleen op aanvraag te bereiken via een systeem van kleine bootjes.


Het heet Just Enough Room Island en ligt net buiten de stad Alexandria Bay, in de staat New York; dit minuscuul kleine eilandje is zo klein dat er slechts plaats is voor één huisje, wat struiken en een boom die boven het huis uitkomt; vóór de jaren ’50 had dit record-eiland de naam Hub Island, maar werd vervolgens gekocht door de rijke familie Sizeland om er een ​​privé-vakantieplek te bouwen. Jammer dat die oase van rust al snel een nachtmerrie werd voor de rijke familie, toen het gerucht over het eiland met slechts één huis in Alexandria Bay zich verspreidde, zodat iedereen met de boot de St. Lawrence-rivier op wilde gaan om het te bereiken en te transformeren in een lokale toeristische attractie.

Just Enough Room Island werd pas in 1982 officieel het kleinste bewoonde eiland ter wereld, toen het vorige record werd verlaten door Bishop Rock op de Scilly-eilanden, dat administratief eigendom is van Cornwall; vóór 1982 werd dit Engelse eilandje beschouwd als het kleinste bewoonde eiland op aarde, totdat de vuurtoren geautomatiseerd werd en er geen permanente beheerders meer op het grondgebied nodig waren om het te laten functioneren.

Advertisement

Dit fascinerende stuk land, gelegen in de Thousand Islands-archipel aan de St. Lawrence-rivier, dat de staat New York en de grens met Canada doorkruist, wordt in alle opzichten als een echt eilandje beschouwd op grond van een heel eenvoudig criterium, dat het 100% respecteert: een eiland dat als zodanig kan worden beschouwd, moet voldoen aan de regel dat het vasteland het hele jaar door boven het waterniveau ligt en, behalve de extensie, er plaats is voor ten minste één boom: details waar het Just Enough Room Island perfect aan voldoet!

De meeste eilanden en eilandjes die deel uitmaken van de Thousand Islands kunnen niet worden bereikt door toeristen, behalve door georganiseerde boottochten; nu is iedereen heel nieuwsgierig om een ​​onvergetelijke foto te maken van het kleinste bewoonde eiland ter wereld: zou je ooit op zo'n plek willen wonen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt