Fruit en brood in zakken bij bushaltes: een genereus idee om de allerarmsten in Brazilië te helpen - BekijkDezeVideo.nl
x
Fruit en brood in zakken bij bushaltes:…
Tarantino: Het is een van de grootste Duitse Doggen ter wereld, maar hij is

Fruit en brood in zakken bij bushaltes: een genereus idee om de allerarmsten in Brazilië te helpen

11 Augustus 2021 • Door Janine
1.051
Advertisement

"Wie het nodig heeft, neemt het. Wie kan, geeft." Pandemie en werkloosheid hebben de bevolking van Brazilië hard getroffen. Daarom hebben de inwoners van Cachoeirinha spontaan solidariteitsbushaltes gecreëerd waar zakken fruit en brood worden achtergelaten voor de behoeftigen. Iedereen die het nodig heeft, kan zakken met mandarijnen, sinaasappels en bananen vinden die geschonken zijn door degenen die het niet accepteren om onverschillig te blijven tegenover de tragedie van honger.

Een originele oplossing

Liefdadigheid is een activiteit die vaak als een vernedering wordt ervaren door degenen die het ontvangen. De crisis die Brazilië in deze periode treft, dwingt echter steeds meer mensen honger te lijden. Zo hebben de bewoners van een wijk in het gebied van Cachoeirinha, gelegen in het stedelijke gebied van Porto Alegre, een vorm van solidariteit bedacht waardoor mensen in nood op een fatsoenlijke manier kunnen eten. Bij tal van bushaltes worden dagelijks zakken vol sinaasappels, mandarijnen en bananen opgehangen.

Op de kabels waar de zakken hangen, lieten de mensen een bericht achter: "Wie nodig heeft, neemt. Wie kan, geeft.” Op deze manier kunnen passagiers ervoor kiezen om een ​​van deze zakken te pakken en mee naar huis of naar het werk te nemen, een manier om zelfs in deze pandemische tijden de eindjes aan elkaar te knopen.

Het initiatief...

Dit initiatief werd uitgevoerd door een bekende lokale kunstenaar genaamd Uilson Moreira Droppa, die bekend staat om zijn werken gemaakt met gerecyclede materialen die verschillende vrije ruimtes in de stad nieuw leven hebben ingeblazen. Een manier van leven die Uilson dagelijks in contact bracht met de meest kansarme mensen in de Braziliaanse samenleving.

Vandaar zijn idee, dat met veel sympathie werd onthaald door de lokale bevolking: de buurt heeft het aanbod van producten die bij bushaltes te vinden zijn, vergroot. Kleding, schriften en zelfs kleine apparaten worden achtergelaten om de armen te helpen zonder hun trots te schaden.

Over het algemeen zijn dit donaties die de inwoners van dit plattelandsdorpje niet veel kosten en een ander onaangenaam probleem vermijden: voedselverspilling. Het fruit dat wordt aangeboden is afkomstig van het overschot van de lokale productie of van de moestuinen die het risico loopt te bederven voordat het wordt geconsumeerd. Een genereuze actie dus, maar ook doelgericht voor de gemeenschap.

Advertisement

“De moestuinen van de burgers van onze stad staan ​​vaak vol met fruit dat maar in beperkte mate wordt geconsumeerd. Dus, geconfronteerd met het risico om al die voedselbederving te zien, kwam ik op het idee om deze vruchten te plukken en aan te bieden in zakken en ze bij bushaltes op te hangen." zei het hoofd van het initiatief, Uilson Moreira Droppa, geïnterviewd door het tijdschrift SóNotíciaBoa. Uilson merkte op dat de bushalte de perfecte plaats was om deze distributie uit te voeren, zowel omdat de bushokjes de zakken beschermen tegen de regen als omdat ze een gedwongen ontmoetingsplaats zijn voor de hele bevolking van de stad.

Een spontaan en genereus idee dat op een meer georganiseerde manier zou kunnen worden uitgebuit door alle lokale gemeenten. Om een voorbeeld aan te nemen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt