Een alleenstaande moeder verkocht vroeger brood om haar studie te betalen: nu heeft ze haar droom gerealiseerd om lerares te worden

Janine image
door Janine

21 Juli 2021

Een alleenstaande moeder verkocht vroeger brood om haar studie te betalen: nu heeft ze haar droom gerealiseerd om lerares te worden
Advertisement

"Willen is kunnen” is tegenwoordig een van de meest gebruikte uitdrukkingen. Voor sommigen wordt dit motto echter een echte religie. Amelia Ruiz Villaverde woont in Paraguay, is 26 jaar oud en heeft een zoon van 11 maanden en heeft slechts één doel: zich specialiseren om lerares te worden. Om zichzelf financieel te onderhouden en dit succes te behalen, besloot ze brood en ander voedsel te verkopen op de straten van haar stad.

Ondanks alle moeilijkheden die ze tegenkwam, toonde deze jonge vrouw een grote vastberadenheid en kan ze worden beschouwd als een echt voorbeeld voor iedereen om te volgen.

via La Nacion

Advertisement

Het leek onmogelijk, maar in plaats daarvan...

Het leek onmogelijk, maar in plaats daarvan...

Facebook / Amelia Ruiz Villaverde

Zonder geld, zonder baan, alleenstaande moeder: Amelia Ruiz Villaverde - een 26-jarige alleenstaande vrouw met een baby van 11 maanden - was zeker niet in een benijdenswaardige positie of financieel welgesteld. Toch slaagde ze er dankzij haar ijzeren wil in om een ​​diploma te halen door een hbo-opleiding voor docenten af ​​te ronden. Maar waar haalde ze het geld voor haar studie vandaan?

Amelia slaagde erin om haar collegegeld en boeken te betalen door soep en broden te verkopen in de straten van haar stad, gemaakt met traditionele Paraguayaanse pasta met cassave en kaas, genaamd "chipa".

Advertisement
Facebook / Amelia Ruiz Villaverde

Facebook / Amelia Ruiz Villaverde

Dankzij een bericht op Facebook waarin ze haar verhaal deed, is Amelia Ruiz een voorbeeld van succes geworden in Paraguay, en vertegenwoordigt ze al die mensen die, ondanks de tegenslagen van het leven, erin slagen te krijgen wat ze het liefste willen.

"Vandaag kan ik met trots zeggen: "Het is me gelukt!" Ondanks al die dagen van angst, kou en tranen. Dagen waarop ik dacht, terwijl ik chipa verkocht, 'zal het me allemaal wel lukken?’ En nu heb ik een van mijn eerste doelen gerealiseerd. Als je iets wilt, is niets onmogelijk. Het hangt alleen van jezelf af", schreef Amelie.

Discipline loont altijd...

Discipline loont altijd...

Facebook / Amelia Ruiz Villaverde

Lerares zijn is tenslotte altijd de droom van dit meisje geweest; een beroep dat ze onmisbaar acht voor de groei van de samenleving. Amelia werd een beroemdheid in Paraguay en werd geïnterviewd door de grote kranten in het land. In de krant La Nación del Paraguay zei Ruiz dat het erg moeilijk is om de taken van moeder, werknemer en student op elkaar af te stemmen, en dat alles afhangt van “een goed beheer van tijd en ondersteuning van de familie”.

Een ijzeren discipline die Amelia al een aantal jaren volgt, van 7 uur 's ochtends tot 15 uur 's middags studeren en daarna haar brood verkopen.

Om het nog moeilijker te maken, was er ook nog de pandemie. Amelia moest de meeste lessen op haar mobiele telefoon volgen omdat ze geen computer had. Dit betekende ook ernstige moeilijkheden voor haar studie en voor de schriftelijke examens.

Dit alles hield de jonge moeder echter niet tegen, die koppig doorging. Haar vasthoudendheid en moed zijn nu beloond met de mogelijkheid voor een baan als lerares. Gefeliciteerd Amalia!

Advertisement