"Je bent te oud om een ​​kind te krijgen": vrouw negeert kritiek en bevalt van een meisje op 51-jarige leeftijd - BekijkDezeVideo.nl
x
"Je bent te oud om een ​​kind te…
Kind blaast zeepbellen vanaf zijn terras: de buren bellen de politie om hem een bekeuring te geven

"Je bent te oud om een ​​kind te krijgen": vrouw negeert kritiek en bevalt van een meisje op 51-jarige leeftijd

25 Juli 2021 • Door Janine
13.699
Advertisement

Het moederschap ligt voor veel vrouwen gevoelig. In sommige gevallen (en om verschillende factoren) is het willen hebben van een kind niet genoeg om er een te krijgen. Er zijn vrouwen die vele jaren proberen om een ​​kind te verwekken, en zien hun hoop instorten bij weer een negatieve zwangerschapstest. Deze toestand kan leiden tot behoorlijk zware psychologische stress; het is niet gemakkelijk om naar klinieken en ziekenhuizen te gaan om te proberen een antwoord te vinden dat een einde kan maken aan dit ellendige wachten. In de moeilijkste gevallen hebben vrouwen die graag een baby willen, te maken met een nog pijnlijkere realiteit, namelijk dat ze nooit de vreugde zullen ervaren om moeder te worden.

via: The Sun UK

Vroeger werden vrouwen al heel jong moeder. Sommige van onze grootmoeders kregen kinderen toen ze pas 20 jaar waren (en het gebeurt nog steeds). Over het algemeen verdient het volgens wat artsen beweren, de voorkeur om te proberen een kind te krijgen vóór de leeftijd van 30 jaar; dit komt omdat, eenmaal ouder, zwanger worden moeilijker kan worden. Over het moederschap gesproken, vandaag willen we je het verhaal vertellen van Susan Rufrano-Waitzman, een liefhebbende moeder die op 51-jarige leeftijd, na jaren wachten, erin slaagde haar droom te vervullen door haar eerste kind op de wereld te zetten.

Susan's leven was erg chaotisch. Wanneer je merkt dat je overgeleverd bent aan je verplichtingen, vooral als het er veel zijn, wordt het erg moeilijk om zelfs maar te kunnen denken aan het baren van een kind, dat eenmaal geboren alle recht heeft op zorg en aandacht. De kers op de taart waren haar relaties: Susan had nog geen man gevonden die de vader van haar kinderen kon worden. Op 44-jarige leeftijd ontmoette en werd de vrouw verliefd op Josh Waizman, degene die de liefde van haar leven zou worden. De band die hen verenigde was zo sterk dat de twee al na een jaar besloten te trouwen en een gezin te stichten. Vanaf hier ging de weg bergopwaarts.

Susan werd voor het eerst zwanger toen ze 46 jaar was. De eerste paar weken waren geweldig en Susan was dolblij met het nieuwe leven dat in haar baarmoeder groeide. In de negende week kreeg de vrouw echter een miskraam en stortte haar wereld in. Ondanks de immense pijn, groeide het verlangen om moeder te worden steeds meer in het hart van Susan, die een echtgenoot naast zich had die net zo strijdlustig was als zij. Wat zeker was, was dat ze allebei nooit zouden opgeven.

Het paar nam hun toevlucht tot de wetenschap en probeerde in-vitrofertilisatie, maar dat mislukte twee keer. Gezien haar leeftijd en de vele vergeefse pogingen stelden de artsen Susan eiceldonatie voor. Hoewel dit voorstel een klein lichtpuntje was voor het paar, besloot de vrouw dat ze wilde blijven proberen met in-vitrofertilisatie, ervan overtuigd dat haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn vruchten zou afwerpen.

Advertisement

En dat gebeurde inderdaad. Na 5 zeer lange jaren, werd Susan op 50-jarige leeftijd zwanger tijdens haar derde cyclus van in-vitrofertilisatie en 9 maanden later, toen ze 51 was, beviel ze van haar dochter Morgan. Het moment van de bevalling was zorgwekkend en vermoeiend: bij elke wee vertraagden de hartslagen van Morgan en, alsof dit nog niet genoeg was, verloor het kleine meisje zuurstof. Gezien de situatie waren de artsen genoodzaakt om via een keizersnede in te grijpen om het leven van het meisje te redden. Alles is goed verlopen en nu verkeert de kleine Morgan in uitstekende gezondheid.

Ondanks de moeilijkheden in het verleden tussen de late zwangerschap en de riskante en moeilijke geboorte, moest Susan de oordelen onder ogen zien van mensen, die haar op 51-jarige leeftijd bestempelden als "te oud om een ​​baby te krijgen". De woorden van anderen kwamen over haar heen, zelfs tijdens haar harde strijd om zwanger te worden, die haar inmiddels hadden opgegeven (gezien haar leeftijd) en dat ze beter op had kunnen geven. Maar Susan's doel was te belangrijk om toe te geven aan de woorden van anderen en, ondanks de kritiek, kon de vrouw bewijzen dat zelfs op haar leeftijd het verwekken van een kind mogelijk is.

Susan voelde helemaal niet "het gewicht van haar leeftijd". Het feit dat ze 51 was, deed haar niet minder moeder voelen dan jongere moeders en ze wist het moederschap energiek onder ogen te zien. Verder zit er volgens de vrouw een positieve en mooie kant aan het moeder zijn op haar leeftijd, namelijk om nog wijzere en meer ervaren adviezen en waarden door te geven aan kinderen, wat zeker van pas zal komen in het leven. Als Susan zich had laten overtuigen door degenen die haar vertelden dat ze het nooit zou redden, zou ze hoogstwaarschijnlijk nooit de vreugde hebben gevoeld om moeder te worden en zou ze vandaag haar baby niet in haar armen kunnen houden. Maar dat is nog niet alles! Susan, nu 56, wil graag weer moeder worden. Haar grootste wens is om de kleine Morgan niet één maar twee kleine broertjes of zusjes te geven.

Door het verhaal van Susan te lezen, kunnen we ons realiseren dat we in een samenleving leven waarin mensen de neiging hebben om vast te stellen wat goed en wat verkeerd is voor anderen. Soms lijkt het erop dat het beoordelen van iemands keuzes veel gemakkelijker is dan proberen zijn of haar motieven te begrijpen. Als we zouden luisteren naar de opmerkingen van anderen, zouden we de meeste dingen die we zouden willen doen niet doen, zouden we onze ervaringen halveren en zouden we onze grootste dromen opgeven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt