Hondenbezitter wordt na ongeluk opgenomen in het ziekenhuis maar zorgt een man voor de honden

door Skip

22 Augustus 2021

Hondenbezitter wordt na ongeluk opgenomen in het ziekenhuis maar zorgt een man voor de honden
Advertisement

Niet alle helden werken uitsluitend achter de schermen. Wanneer je het 't minst verwacht zijn ze daar ineens: mensen met een enorm groot hart. Deze mensen kunnen zichzelf echt op het tweede plan zetten om het leven van de ander te kunnen redden. Deze mensen, daar heb je er niet zoveel van, maar je kan niet anders doen dan een voorbeeld aan ze nemen wanneer je ze plots tegenkomt. En zo'n aardig en attente daad werd juist in Nova Scotia verricht waar Matthew Van De Riet woont. Hij kwam uit zijn werk toen hij zich plots ergens bevond waar een auto-ongeluk had plaatsgevonden. Zonder aarzelen stroopte hij zijn mouwen op en ging helpen.  

via CBC News

Advertisement
Matthew Van De Riet/Facebook

Matthew Van De Riet/Facebook

Voordat hij begon met helpen voelde Matthew dat er iets niet klopte, hij zag een hond die er heel aangeslagen uitzag aan de kant van de weg zitten. Kipper, een Basset Hound van 10 jaar oud en zijn maatje Merlin, een herdershond van 2 waren even eerder gewelddadig uit de auto geslingerd van hun eigenaar nadat het voertuig waarin ze zaten was gebotst. Na eerst de passagiers te hebben geholpen ging hij haastig naar de honden toe om hen te helpen. Ondanks dat de auto op het schuifdak is geland hebben zowel de bestuurder als het meisje het verschrikkelijke ongeluk overleefd.

Terwijl Matthew hen aan het verzorgen was met zijn EHBO-doos stopte een andere voorbijganger om een ambulance te bellen. Het medisch personeel dat vlot daarna ter plaatse was constateerde dat de dame niet in levensgevaar was, maar dat vanwege haar verwondingen een directe ziekenhuisopname toch noodzakelijk was. Ze werd meteen per helicopter overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis zodat het een en ander uit kon worden gesloten.  

Advertisement
Matthew Van De Riet/Facebook

Matthew Van De Riet/Facebook

In plaats van de bestuurder midden op straat te laten liggen ging Matthew meteen alle spullen van het stel en de hondenaccessoires in zijn vrachtwagen laden. De man, die nog in shock was, bracht hij naar het ziekenhuis waar zijn vriendin werd behandeld. Nu hun baasjes er niet waren was er voor Kipper en Merlin geen plek om veilig heen te kunnen. Toen wierp Matthew zich nogmaals op zonder aarzeling en bood hij aan om de twee honden van het stel bij zich te houden tot het moment dat de situatie in het ziekenhuis zich zou stabiliseren.

Matthew zegt: "Ik dacht dat de honden meenemen toch wel het minste was wat ik kon doen. Ik wist dat de honden van slag waren, en ik ben me er ook bewust van dat als iemand een ongeluk gehad heeft, en het gaat niet goed met iemand van wie je houdt, dat je honden dan het laatste is waar je je zorgen om wil maken."

Matthew Van De Riet/Facebook

Matthew Van De Riet/Facebook

Matthew heeft bovendien ook nog gezegd niet zo goed te snappen wat er zo bijzonder aan was dat hij zo klaarstond om een stel in nood zo goed mogelijk te helpen en ervoor te zorgen dat hun huisdieren veilig waren.

Ondanks dat hij bescheiden blijft, worden zijn beslissingen, die getuigen van zorgzaamheid en medeleven, niet zomaar door jan en alleman gemaakt tegenwoordig. Daarom zijn we Matthew reuze dankbaar.  

Advertisement