Alleenstaande vader rijdt elke dag 28 kilometer om zijn kinderen hun huiswerk te laten doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Alleenstaande vader rijdt elke dag 28…
Zwart stel adopteert meisje dat door haar moeder in de steek is gelaten ondanks de verschillende huidskleur Een vrouw wil haar zoon niet onderhouden, dus besluit haar broer hem te adopteren en op te voeden als zijn eigen zoon

Alleenstaande vader rijdt elke dag 28 kilometer om zijn kinderen hun huiswerk te laten doen

24 Juli 2021 • Door Janine
10.190
Advertisement

Edemilson Wielgosz, een 47-jarige alleenstaande vader, een tuinman die in Paranà in Brazilië woont, moet elke dag 28 kilometer op de fiets afleggen om zijn drie kinderen hun huiswerk te laten doen tijdens de lockdown vanwege de pandemie; dit gezin had helaas geen computer thuis, en had daar niet eens het geld voor. Deze tuinman heeft een triest verhaal achter de rug: al tien jaar zorgt hij alleen voor zijn drie kinderen, Wellinton, 16, Amabili, 14 en Nicole, 12, sinds zijn partner hen in de steek heeft gelaten.

via: G1 Globo

Alleen met drie kinderen

“Ze heeft ons tien jaar geleden uit het niets en zonder enige uitleg achtergelaten." Edemilson zei in een online gepubliceerde post: "In het begin was het zwaar, het is niet gemakkelijk om zulke jonge kinderen alleen op te voeden. Vandaag zijn de zaken echter zeker verbeterd... in ieder geval tot de pandemie”. Omdat hij geen computer of wifi had om verbinding te maken, zag Edemilson zich genoodzaakt om de kinderen de lessen op de oude manier te laten volgen: elke dag ging hij met de fiets naar school om het huiswerk van de leraren te krijgen.

Veertien kilometer om het stadje te bereiken waar de school staat waar zijn kinderen naar toe gaan en veertien om terug te keren.

"Mijn kinderen laten studeren is altijd een prioriteit voor mij geweest." zei de tuinman: “Het feit dat we ver van het instituut wonen, mag geen excuus zijn.” De heer Wielgosz woont in de buurt van de snelweg BR-376, aan de kust van Paraná, en de tieners studeren in de naburige staat Santa Catarina, die ze normaal gesproken met de schoolbus zouden kunnen bereiken.

Advertisement

Het belang van onderwijs

"Schoolonderwijs is een te belangrijk onderdeel om te verwaarlozen”, stelt Edemilson. "Het is niet alleen een kwestie van een opleiding hebben, maar ook van iemands waardigheid als individu die in het geding komt als je analfabeet bent. Met deze overtuiging ging ik de kleine dagelijkse reis in de regen of wind, de zinderende hitte van deze gebieden tegemoet."

De heer Wielgosz vertelde zijn verhaal en een vriend plaatste het online. Een verhaal dat de mensen van Braziliaanse internetgebruikers ontroerde die een inzamelingsactie organiseerden. In korte tijd zag Edemilson de som van $46.000 geleverd worden, een bedrag waarmee hij computers voor zijn kinderen kan aanschaffen en met wat meer gemak kan leven.

We wensen deze geweldige vader en zijn drie kinderen het allerbeste toe!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt