Kind blaast zeepbellen vanaf zijn terras: de buren bellen de politie om hem een bekeuring te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Kind blaast zeepbellen vanaf zijn terras:…
Dakloze man opent een restaurant met het geld dat hij als bezorger heeft verdiend en geeft voedsel aan behoeftigen

Kind blaast zeepbellen vanaf zijn terras: de buren bellen de politie om hem een bekeuring te geven

25 Juli 2021 • Door Janine
5.915
Advertisement

In een wijk van Ostia, een badplaats in de buurt van Rome, vindt een klassieke strijd tussen buren plaats. Aan de ene kant Brando, een autistisch kind dat zeepbellen blaast op het balkon; aan de andere kant de buren die de verkeerspolitie bellen omdat ze de zeepdruppels van die bellen op hun balkon vinden. Kortom, het soort buren die niemand zou willen hebben; een naar verhaal, maar nog erger gemaakt door de omstandigheden van de kleine Brando, acht jaar oud en lijdend aan autisme, die gedwongen thuis zat door herhaalde lockdowns.

De moeder van het kind, Francesca, wordt, naast de moeilijkheden om een ​​autistisch kind op te voeden, geconfronteerd met een vreselijke multiple sclerose die haar een paar jaar geleden trof. Een situatie waar blijkbaar niemand medelijden mee heeft. De agenten gaven de vrouw de opdracht beter op haar kind te letten op straffe van een boete die haar de komende dagen zou kunnen worden opgelegd.

Gelukkig denkt niet iedereen in de buurt hetzelfde over Brando. In via dei Velieri in Ostia is de jongen bekend en geliefd bij velen die hem als een soort mascotte beschouwen. Maar voor moeder Francesca is deze situatie moeilijk. “Niet iedereen realiseert zich dat lockdowns voor autistische kinderen betekent dat ze een deel van hun leven moeten verliezen. Gesloten scholen, opgeschorte activiteiten, geannuleerde therapieën: deze kinderen hebben hun dagelijks leven zien verdwijnen en hebben moeten lijden onder een in hun ogen onbegrijpelijke realiteit. In deze situatie zijn andere spelletjes rituelen geworden, andere kleine gewoontes die kinderen in staat stellen een zekere "normaliteit" terug te krijgen. Daar hoort ook bellen blazen bij, die het enige vermaak zijn in de warme uren van de dag in de enige open ruimte van het huis.

De moeder vervolgde: “Helaas valt er wat water op het terras beneden, maar ondanks dat ik had aangeboden om het schoon te maken, kreeg ik eerst een bevel van een advocaat en daarna bezoek van de verkeerspolitie. Een echte vernedering voor een eerlijk gezin dat de moeilijkheden alleen en met opgeheven hoofd probeert aan te gaan.”

Relaties met buren zijn niet altijd eenvoudig, maar in dit geval zou een beetje begrip gepast zijn geweest voor een situatie die objectief gezien moeilijk is en nog problematischer wordt door externe gebeurtenissen. Kortom, het is moeilijk te geloven dat een kind dat bellen blaast, bestraft kan worden voor "criminele activiteiten".

Wat denk jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt