Toerist verliest haar portemonnee vol geld op vakantie: een straatverkoopster vindt het en geeft het terug aan de eigenaresse

Janine image
door Janine

01 September 2021

Toerist verliest haar portemonnee vol geld op vakantie: een straatverkoopster vindt het en geeft het terug aan de eigenaresse
Advertisement

Je portemonnee verliezen is altijd een onaangename ervaring. Naast het verliezen van geld, betekent het dat je lange procedures moet doorlopen om verloren documenten aan te geven, creditcards moet blokkeren en zelfs het verlies van een aantal dierbare foto's moet ondergaan. We hebben allemaal deze onaangename situatie meegemaakt, iets wat gemakkelijk kan gebeuren tijdens een reis. Stel je daarom de verrassing en het geluk voor van een toerist uit Buenos Aires die haar verloren portemonnee zag bezorgen door een straatverkoopster!

via Clarìn

Somos Jujuy/Instagram

Somos Jujuy/Instagram

"Als het mij was overkomen, had ik graag mijn portemonnee gevonden”, met deze woorden en een serene blik gaf Hilaria, een straatverkoopster uit de provincie Humahuaca in Argentinië, een portemonnee terug aan de lokale radio. Vanaf hier werd het nieuws via sociale netwerken verspreid en na korte tijd kwam de eigenaresse opdagen om de portemonnee op te halen.

Het meest opvallende was het feit dat de portemonnee 40.000 pesos bevatte, het equivalent van meer dan $400. Houd er rekening mee dat dit bedrag in Argentinië ongeveer gelijkstaat aan twee maandsalarissen. In dit land kun je dineren voor 7 euro en een bioscoopkaartje kost 1,50 euro, dus je begrijpt dat voor Hilaria zo'n bedrag in de praktijk veel kan betekenen.

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

"Arm zijn betekent niet oneerlijk zijn." zei de verkoopster met grote waardigheid: "Toen ik zag dat de portefeuille het rijbewijs, verschillende identificatiedocumenten en de gezondheidskaart bevatte, stelde ik me meteen de wanhoop van de eigenaresse voor. Mijn leven zou zeker niet zijn veranderd voor een handvol geld!"

Door de episode te vertellen met haar lieve en onderdanige manier van spreken, heeft Hilaria het respect van internetgebruikers verdiend. Een echte les van waardigheid die een grote les voor ons allemaal lijkt te zijn.

Over de eigenaresse weten we niet veel: er werd alleen bekend gemaakt dat ze een toerist was op vakantie vanuit Buenos Aires in de stad Humahuaca. We weten niet of er een beloning voor Hilaria is geweest, maar op internet is de verkoopster al een kleine lokale beroemdheid geworden. Haar oprechte maar tegelijkertijd bescheiden gedrag heeft geleid tot verschillende vacatures die haar ruimschoots kunnen belonen voor haar nobele daad.

Het is ongetwijfeld een uitstekende reclame voor de stad die alle toeristen met grote trots kan verwelkomen, zelfs de meest afgeleide!

Advertisement