Kind verkoopt waterijsjes om zijn arme familie te helpen: zijn kar gaat kapot en een onbekende koopt alles - BekijkDezeVideo.nl
x
Kind verkoopt waterijsjes om zijn arme…
Een jong bruidspaar doneert al het overgebleven voedsel van hun receptie aan de meest behoeftigen Zie jij de baby op deze foto?

Kind verkoopt waterijsjes om zijn arme familie te helpen: zijn kar gaat kapot en een onbekende koopt alles

15 Augustus 2021 • Door Janine
4.323
Advertisement

Wanneer een persoon zich in een moeilijke toestand bevindt, kan hij op dat moment twee soorten mensen ontmoeten: degenen die zich onmiddellijk haasten om hen te helpen en degenen die er daarentegen onverschillig aan voorbijgaan, zonder zich zorgen te maken over wat er met deze persoon gebeurt.

Het verhaal dat we je gaan vertellen vertegenwoordigt zeker de mooiste kant van de mensheid: de hoofdpersoon is Diogo, een Braziliaanse jongen die op een moment van grote wanhoop werd geholpen door twee goede en vriendelijke mensen, een teken dat empathie nog steeds bestaat en die meer wijdverspreid onder de mensen zou moeten zijn.

Een vriendelijke daad

Diogo's familie worstelt met een zeer moeilijke economische situatie. Als gevolg daarvan doet de jongen wat hij kan om hen te helpen door waterijsjes te verkopen in Juiz de Fora, een plaats in Brazilië. Op een dag brak de kar die hij droeg midden op de weg kapot en kwamen de ijsjes op het hete asfalt terecht. Bij het zien van zijn kar onder die omstandigheden, en bang dat de ijsjes zouden smelten, werd Diogo wanhopig.

Getuige van dat trieste tafereel was Gabriela Meira, een vrouw die werkte in een winkel aan de weg waar de kar met waterijsjes kapot ging. Toen ze de wanhoop van het kind zag, liet Gabriela de boel de boel en rende naar hem toe, in de hoop de ramp te kunnen oplossen. Naast Gabriela, onder de mensen die onverschillig bij hem langsliepen, werd het kind ook geholpen door een man, Kaio Trindale, die besloot alle ijsjes te kopen voordat ze smolten. Op deze manier heeft Diogo geen economische schade geleden en kon hij het verdiende geld mee naar huis nemen.

Verbitterd door het gebrek aan gevoeligheid van de rest van de voorbijgangers, publiceerde Gabriela de foto's van Diogo en Kaio op Facebook, legde uit wat er was gebeurd en verweet al die mensen die doorliepen alsof er niets was gebeurd, onverschillig voor de tranen van het kind.

Het is echt verdrietig als je denkt aan de kilte van mensen, omdat Diogo die dag had moeten spelen zoals alle andere kinderen, zonder zijn kindertijd te moeten doorbrengen met het verkopen van waterijsjes om zijn familie te helpen overleven. Gezien de moeilijke economische situatie en het gebrek aan hulp van de overheid, kan Diogo niet anders, dus zou het passend zijn geweest om wat meer gevoeligheid jegens hem te tonen. Maar, eind goed al goed.

Altruïsme is een natuurlijke gave die iedereen zou moeten bezitten, niet alleen de meest empathische mensen. Blijkbaar echter, in plaats van zich steeds meer te verspreiden, lijkt het een zeer zeldzame eigenschap te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt