Jongen staat om 6 uur op en loopt 50 km om de school van zijn dromen te bereiken - BekijkDezeVideo.nl
x
Jongen staat om 6 uur op en loopt 50…
Bezorger past zijn fiets aan om de hond die hij van de weg heeft gered altijd mee te kunnen nemen Makelaar transformeert enkele verlaten huizen in een dorp voor daklozen

Jongen staat om 6 uur op en loopt 50 km om de school van zijn dromen te bereiken

02 September 2021 • Door Janine
655
Advertisement

Ze zeggen dat vastberadenheid de sleutel tot succes is, en we kunnen het er alleen maar mee eens zijn. Talent en een positieve houding zijn essentieel bij het nastreven van je doelen, maar vastberadenheid en vasthoudendheid zijn de belangrijkste bouwstenen om ze gerealiseerd te zien worden. Het bewijs van hoe ongelooflijk krachtig standvastigheid is, is het verhaal van George Masinde, een dappere jongen die, nadat hij om 6 uur 's ochtends wakker werd, het huis uit sloop om naar de school van zijn dromen te lopen, de National Children's School of St. Joseph, in Kitale, in Kenia, door maar liefst 50 kilometer af te leggen.

via: K24

George woonde ver weg van de school van zijn dromen en zijn ouders konden het vervoer niet betalen om de school veilig te bereiken. Ondanks de kou en de aanwezigheid van gevaarlijke dieren, wist George dat het hele eind lopen zijn enige hoop was, dus besloot hij toch op pad te gaan, in de hoop elk gevaar te vermijden: "Ik vreesde voor mijn leven, maar denkend aan mijn toekomstige carrière had ik geen andere keuze dan die reis te maken."

George wilde koste wat kost naar die school gaan om de grootste droom van zijn leven te vervullen: piloot worden, wat hij al sinds de lagere school wil. De jongen heeft al die kilometers gelopen, want als hij niet op het exacte tijdstip en op die exacte dag was gekomen, zou de plaats aan iemand anders zijn gegeven. Hij trok zijn uniform van de basisschool aan, deed pantoffels aan en liep richting Kitale.

Ondanks de economische omstandigheden van zijn ouders, waren de talrijke verzoeken van George om een ​​studiebeurs te krijgen niet succesvol, geen enkele instelling heeft ooit ingestemd om hem te ondersteunen in zijn schoolcarrière.

Toen hij de school bereikte, zag directeur Goldfrey Owuor George rillen van de kou vanwege de zeer koude temperaturen in de vroege ochtenduren: "Ik zat in mijn kantoor toen mijn secretaresse me vertelde dat ik bezoek had, de jongen kwam binnen in een gescheurd uniform, rillend van de kou. Hij smeekte me om hem  zich bij zijn klasgenoten te voegen omdat hij niets anders had dan een gescheurd uniform en een paar pantoffels”.

We hebben allemaal dromen die we willen realiseren als we groot zijn, maar er zijn kinderen zoals George die er van jongs af aan alles aan moeten doen om zichzelf ook maar een kleine kans te geven. George heeft de vermoeidheid, de kou en zelfs het risico overwonnen om een wild dier tegen te komen, ter ere van zijn droom.

Hopelijk kan dit verhaal ons helpen als we denken dat we iets niet kunnen. Succes is nooit het resultaat van rijkdom en populariteit. Aan de basis van elk doel ligt passie, durf en vooral een sleutelbegrip dat we absoluut moeten omzetten in ons motto: groots dromen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt