Een arme moeder wordt aangehouden omdat ze eieren steelt voor haar gezin: een politieagent koopt de hele verpakking voor haar - BekijkDezeVideo.nl
x
Een arme moeder wordt aangehouden omdat…
Kind wijst naar de helderste ster aan de hemel en zegt dat het zijn moeder is: hij weet dat ze altijd aan zijn zijde staat Kind weigert naar school te gaan als hij geen merkkleding draagt: moeder geeft meer dan £2000 uit aan haar garderobe

Een arme moeder wordt aangehouden omdat ze eieren steelt voor haar gezin: een politieagent koopt de hele verpakking voor haar

08 September 2021 • Door Janine
5.241
Advertisement

Soms is niet alles dat wat het lijkt en op een historisch moment waarop de media ons vertellen over grote spanningen tussen Amerikaanse wetshandhavers en Afro-Amerikaanse gemeenschappen, heeft een kleine gebeurtenis in Alabama de hele natie geschokt. Het medelevende gebaar van William Stacy, een jonge politieagent, ontroerde de Amerikanen en de hele wereld. In plaats van een vrouw die in financiële moeilijkheden verkeert te arresteren voor het stelen van eieren, verscheen agent Stacy op de stoep van de behoeftige familie met een doos vol eieren. De omhelzing tussen de politieagent en de vrouw is viraal gegaan en heeft duizenden gebruikers over de hele wereld ontroerd.

via: AL.com

Het is zaterdagavond en een Amerikaans gezin met ernstige financiële problemen had al twee dagen niet gegeten. Om iets te eten te halen, besloot de moeder van twee om met slechts 1 dollar en een paar cent naar de dichtstbijzijnde supermarkt te gaan om te proberen wat eieren te kopen, die de nodige voeding voor het avondeten zouden opleveren.

Tot haar wanhoop kwam ze 50 cent te kort. Door angst gedreven besloot ze vijf eieren in haar zak te stoppen. Een ongeschikte plek voor eieren die extreem kwetsbaar zijn, die na een paar stappen braken en de aandacht van de verkoper trokken.

De moeder van het gezin probeerde weg te lopen terwijl het eiwit en de dooiers uit haar jaszak druppelden en ze gaf meteen toe dat ze ze had gestolen. De winkel had echter al de politie gebeld en toen agent Stacy ter plaatse kwam, begreep hij de situatie onmiddellijk en overtuigde de winkelier om geen klacht in te dienen.

De vrouw was klaar om geboeid te worden, zich bewust van het gepleegde misdrijf. “Ze begon te huilen en verontschuldigde zich bij de winkelier”, zei William. “Ze probeerde me het geld te geven dat ze bij zich had en eigenlijk was het niet eens genoeg voor zelfs maar een stuk brood." Het was toen dat agent Stacy de vrouw uitlegde dat ze niet gearresteerd zou worden. William herinnerde zich de vrouw van een eerder bezoek aan haar huis, vanwege de armoede waarin zij en haar familie leefden.

"Het verhaal dat ze me zaterdag vertelde, kwam overeen met wat ik zag toen ik bij haar thuis was", vertelde Stacy aan lokale kranten. “Ik voelde dat dit het juiste was om te doen. Ik wilde haar niet veroordelen, ze had al genoeg problemen”, besluit de politieagent. En dus, ontroerd door wat hij zojuist had gezien en gehoord, besloot de jonge politieman een nieuwe doos eieren voor haar te kopen, waarbij hij de vrouw opdroeg nooit meer te stelen. “Ik hoop dat ze het niet nog een keer doet. Ik bid dat ze dat niet doet, en ik denk ook niet dat ze dat zal doen”, zei Stacy.

Advertisement

Vlak voordat hij in de auto stapte, draaide Johnson zich om om Stacy te omhelzen en, buiten hun medeweten, werd het moment vastgelegd door een voorbijganger die, ontroerd door het mooie gebaar, het op Facebook plaatste. Het verhaal werd miljoenen keren online gedeeld en een paar dagen later arriveerden politieagenten bij het huis van de vrouw. “Ik was er zeker van dat ze terugkwamen om me te arresteren voor de diefstal in de supermarkt. Mijn neefje, geschrokken van de situatie, vroeg me of ik naar de gevangenis zou gaan”, zei de vrouw. William en zijn collega's wachtten haar op op het politiebureau met een grote verrassing voor haar en haar hele familie: eten, speelgoed en kleding gestuurd door de talrijke ondersteuners die de video van de vrouw online hadden gezien. Een liefdadig gebaar dat de vrouw ontroerde, ongelovig over de situatie waarin ze zich bevond. Voor haar betekende dat geschenk dat haar leven veranderde.

Kortom, soms kan zelfs een klein gebaar het leven van een persoon in nood veranderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt