x
Schattig hondje helpt zijn baasje met…
Hij laat alles achter en gaat bij zijn moeder wonen die Alzheimer heeft: Ze vinden elkaar na 22 jaar weer: een voormalig stel van het lyceum wordt opnieuw verliefd en trouwt op hun 40e

Schattig hondje helpt zijn baasje met de boodschappen door een pan in zijn bek te dragen

25 Augustus 2021 • Door Janine
800
Advertisement

Sinds de oudheid is er altijd een groot debat geweest over dieren en hun rationaliteit. Er zijn mensen die zeggen dat ze het niet hebben en dat ze het leven benaderen op basis van hun instincten, en er zijn er die er aan de andere kant stellig van overtuigd zijn dat sommige dieren, zoals honden bijvoorbeeld, intelligent genoeg zijn om te begrijpen hoe ze zich in bepaalde situaties moeten gedragen. In feite heeft het verhaal van deze Colombiaanse hond waar we je over vertellen ons aan het denken gezet, omdat hij werd gezien en gefilmd in een gebaar als een echt mens: hij hielp zijn baasje om de boodschappen te dragen.


Een scène die iedereen deed smelten

In de video die een meisje op TikTok plaatste, zien we het hondje met een soort pan achter zijn baasje aan lopen, die voor hem loopt met twee boodschappentassen in haar handen. De scène ging snel viraal en werd nog leuker gemaakt door het iconische Disney Toy Story-nummer, "You have a friend in me", in de Spaanse versie.

We weten niet of het gewicht dat de hond draagt zwaar is of niet, maar als je ernaar kijkt, lijkt deze schattige harige hond helemaal niet moe, integendeel: hij loopt vrolijk achter zijn mens aan zonder te stoppen, zelfs geen moment. Of het nu intelligentie is of een eenvoudig instinct uit dankbaarheid jegens de vrouw, het lijkt ons vrij duidelijk dat de hond heeft begrepen hoe belangrijk zijn hulp voor haar kan zijn, die zeker zal weten hoe ze hem op de juiste manier kan belonen voor zijn trouwe aanwezigheid.

Zoals te verwachten is, is de video het internet rondgegaan en is, behalve op platforms voor het delen van video's, ook op vele andere sites verspreid, die er vele artikelen over hebben geschreven. Er was geen gebrek aan opmerkingen van gebruikers die het hondje en zijn grote altruïsme jegens zijn mens loven.

Het gebeurt immers niet elke dag om zo'n tafereel te zien!

Advertisement

Dit verhaal geeft ons de zoveelste verklaring waarom honden worden beschouwd als de beste vriend van de mens. En als er nog iemand bestaat die er anders over denkt, moeten ze, na het lezen van dit verhaal, misschien beginnen te twijfelen.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt