De fotograaf verdwijnt met de trouwfoto's: een getrouwd stel klaagt hem aan en wordt gecompenseerd met £22.000

Janine image
door Janine

16 September 2021

De fotograaf verdwijnt met de trouwfoto's: een getrouwd stel klaagt hem aan en wordt gecompenseerd met £22.000
Advertisement

In een wereld waar afbeeldingen vaak belangrijker zijn dan feiten, betekent een bruiloft zonder fotoreportage dat je de mooiste dag van je leven niet tot in detail kunt herinneren. Een fotograaf werd veroordeeld in de Provinciale Rechtbank in Surrey, een graafschap in het zuidoosten van Engeland, om het paar te compenseren met  £22.000, 6 jaar na de gelukkige gebeurtenis. Een zeer hoge boete voor onherstelbare schade.

via CBC News

Advertisement
Unsplash/Not The Actual Photo

Unsplash/Not The Actual Photo

Kaman en Ramandeep Rai huurden de heer Bal en zijn bedrijf, Elite Images, in om fotografie- en filmografiediensten te leveren voor hun bruiloft die in juni 2015 plaatsvond. De fotograaf kreeg £8500 voor zijn werk, naast deelname aan de ceremonie en vieringen.

Jammer dat de levering van de trouwfreportage en filmopname nooit heeft plaatsgevonden.”De fotograaf verdween plotseling”, zei Kaman Rai, “ondanks pogingen om contact met hem op te nemen door hem te bellen of hem te zoeken op het hoofdkantoor van zijn bedrijf. We overspoelden zijn antwoordapparaat en bestookten hem met e-mails, maar het mocht niet baten."

Advertisement
Unsplash/Not The Actual Photo

Unsplash/Not The Actual Photo

Er zijn velen die improviseren als “huwelijksfotografen”, toch is het een delicaat beroep dat een flinke dosis professionaliteit impliceert. Het beroep van huwelijksfotograaf is zeer veeleisend. We hebben te maken met portretten, documentaire fotografie, stillevens, reclame- en architectuurfotografie. Simpel gezegd, je moet heel verschillende gebieden van fotografie kennen en beheersen.

Een voorbereiding die meneer Bal blijkbaar miste, die niet alleen met dit echtpaar een slechte grap uithaalde, maar ook met vijf andere bruiloften. Allemaal betaald zonder ooit hun definitieve album te hebben gezien. Om die reden was de rechtbank bijzonder streng bij het vaststellen van het als schadevergoeding uit te keren bedrag.

“Geen enkele van de verklaringen van meneer Bal is te rechtvaardigen”, zei de magistraat duidelijk: "Ze kunnen alleen worden omschreven als "slappe” excuses. Het leek me zelfs dat hij ze ter plekke op de getuigenbank aan het verzinnen was”.

De zwakke verdediging van de fotograaf werd niet betrouwbaar geacht en de pasgetrouwden zullen rijkelijk worden gecompenseerd, zelfs als de herinnering aan de dag van hun "ja-woord" onherstelbaar verloren is gegaan.

Advertisement