Papegaai maakt zijn baasje midden in de nacht wakker en redt hem uit het huis dat in vlammen opging

Janine image
door Janine

15 Oktober 2021

Papegaai maakt zijn baasje midden in de nacht wakker en redt hem uit het huis dat in vlammen opging
Advertisement

Hij zou zeker in het vuur van zijn huis zijn overweldigd als zijn papegaai hem niet wakker had gemaakt door zijn naam krachtig te schreeuwen: “Anton! Anton!". Half slapend wist de gelukkige Australische burger zichzelf te redden en zijn dierbare mascotte in veiligheid te brengen. Binnen enkele minuten werd zijn papegaai een kleine held voor de gebruikers op internet, toen beelden van zijn heldhaftige daad zich verspreidden. Samen, mens en gevederde, keken ze echter hulpeloos en gefrustreerd toe hoe het vuur hun huis verwoestte, maar - godzijdank - kunnen ze zeggen dat ze geluk hadden.

via ABC

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Dit verhaal begint met een defect broodrooster. Vanwege kortsluiting brak er een brand uit die onmiddellijk de keuken van Anton Nguyen, die in zijn huis in Brisbane, in Queensland lag te slapen, omhulde.

“Ik lag in bed en ik sliep vast,” zei Anton. “Ik zou zeker niets gemerkt hebben. De rook had al een deel van het huis gevuld en het doet me huiveren bij de gedachte aan wat er zou zijn gebeurd als... als ik de stem van mijn papegaai Eric niet had gehoord."

Een grote schrik die gelukkig op de best mogelijke manier werd opgelost voor de twee vrienden.

Advertisement
Public Domain Pictures/Not The Actual Photo

Public Domain Pictures/Not The Actual Photo

Er zijn meer dan 350 soorten papegaaien in de wereld, maar slechts vijf daarvan zijn in staat het geluid van de menselijke stem te imiteren. Sommige, zoals de kaketoe, zijn ook in staat om te fluiten of geluiden te reproduceren.

Deze vogels worden als huisdieren beschouwd, zelfs als hun kosten vrij hoog zijn en ze een grote omgeving moeten hebben waar ze een goede kwaliteit van leven kunnen hebben. Ze staan bekend om hun sympathie en volgzaamheid. Maar niemand - tot vandaag - had ooit gedacht aan hun praktische nut voor de bescherming van de mens!

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

"Vandaag kijk ik met andere ogen naar mijn papegaai," zei Anton. "Ik denk dat ik zonder hem mijn leven zou hebben verloren dus ik ben heel dankbaar." Het dier van zijn kant heeft nog geen commentaar gegeven omdat het erop lijkt dat hij door de schrik zijn spraakvermogen verloren is.

“Dat gebeurt met dit soort gevoelige dieren," merkte Anton op. "Ze moeten vertrouwen en respect voelen om gelukkig met mensen om te gaan. Natuurlijk was de angst die we allebei hadden sterk en het is mogelijk dat Eric geschokt was. Maar ik ben er ook zeker van dat met de tijd en met alle zorg die ik hem zal geven, alles goed komt."

Deze twee beste vrienden hebben tenslotte nog een heel leven voor zich om samen door te brengen!

Advertisement