Hij negeert het parkeerverbod en parkeert op het strand: vloed neemt zijn busje weg

Janine image
door Janine

13 September 2021

Hij negeert het parkeerverbod en parkeert op het strand: vloed neemt zijn busje weg
Advertisement

Met de getijden op de stranden van Noord-Europa weet je het nooit. In Newquay Harbor Beach, in Cornwall, heeft de eigenaar van een busje besloten zijn voertuig op het strand te parkeren, ondanks de verbodsbepalingen die duidelijk worden aangegeven door talrijke borden aan de kust. In die gebieden kan het getij meer dan 6 kilometer per uur bedragen, waardoor het water enkele meters stijgt. Het overtreden van de regels kan je duur komen te staan. Om deze reden is het raadzaam om de gebieden die door de civiele bescherming als risicovol zijn aangemerkt, zeer zorgvuldig te respecteren.

via Cornwall Live

Cornwall Live

Cornwall Live

Het busje werd aanvankelijk gebruikt om twee kleine jetski's te vervoeren. Toen besloot de eigenaar hem op het strand te parkeren, omdat hij dacht dat het comfortabeler zou zijn als hij terugkwam. In plaats daarvan verscheen een paar uur later het zilverkleurige busje half onder water door het getij.

Het natuurverschijnsel is bekend en goed aangegeven op de stranden van Noord-Europa. Er is echter altijd wel iemand die denkt de effecten van het getij te kunnen onderschatten.

Advertisement
Cornwall Live

Cornwall Live

Sommige getuigen zeiden dat de eigenaren van het busje met twee jetski's de zee op gingen, genietend van de mooie dag. Daarom hadden ze geprobeerd het busje zo dicht mogelijk bij het water te zetten, zodat ze de twee voertuigen gemakkelijk op de oever konden lossen. "Bij hun terugkeer vonden ze het voertuig volledig ondergelopen", zei een getuige, "ik hoop alleen dat er nu geen diesellekkages zijn, anders zouden ze het hele omliggende strand kunnen beschadigen."

De pogingen om het voertuig uit het zand te halen waren zinloos. Het was niet meer mogelijk om de motor te starten, noch om hem snel op het droge te duwen. Hoewel de sloper gealarmeerd was en snel ter plaatse was, stond het voertuig bijna volledig onder water. De "afgeleide" eigenaar zal zich deze "vergetelheid" nog wel een tijdje herinneren: naast een beschadigd voertuig, de kosten voor reparatie, zal hij een boete moeten betalen voor het parkeren waar dat verboden was.

Advertisement