Hij verliest plotseling zijn gezichtsvermogen, maar vindt hoop dankzij een geleidehond: "Hij gaf me mijn vertrouwen en onafhankelijkheid terug" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij verliest plotseling zijn gezichtsvermogen,…
Hij had niemand om mee naar het schoolbal te gaan, dus nam hij zijn kat mee Ze zijn 45 jaar getrouwd, maar zij heeft de ziekte van Alzheimer en raakt elke keer weer ontroerd als hij haar ten huwelijk vraagt

Hij verliest plotseling zijn gezichtsvermogen, maar vindt hoop dankzij een geleidehond: "Hij gaf me mijn vertrouwen en onafhankelijkheid terug"

03 September 2021 • Door Janine
651
Advertisement

Van onze vijf zintuigen is het zicht misschien wel de belangrijkste en degene waar we bijna niet zonder kunnen. Hoe kunnen we het idee verdragen om de gezichten van dierbaren of de schoonheden van de wereld niet meer te zien? In werkelijkheid is het echter mogelijk om van het leven te blijven genieten, zelfs als we niet meer kunnen zien. Dr. Amit Patel werd plotseling blind door een oogbloeding en wist niet precies hoe hij zijn leven opnieuw moest beginnen. Getrouwd en vader van twee kinderen, heeft Patel de vreugde van het leven herontdekt dankzij de beste vriend van de man: zijn lieve hond Kika, een Labrador met een zachte crèmekleurige vacht. Het is niet gemakkelijk om een ​​nieuwe weg in te slaan en je leven aan een hond toe te vertrouwen, maar nu is Dr. Patel hem erg dankbaar dat hij dat deed.

Honden zijn altijd getraind om mensen te helpen - het is geen toeval dat honden "de beste vriend van de mens" worden genoemd. Veel honden worden bijvoorbeeld gebruikt bij reddingsacties op zee, als pet therapy of ook als blindengeleidehond. Patel koos, na dit vreselijke en onverwachte ongeluk met het gezichtsvermogen, voor een blindengeleidehond, ook na herhaald advies van de artsen.

“Het was niet alleen mijn gezichtsvermogen dat ik die nacht verloor. Ik verloor alles, omdat het zo plotseling gebeurde dat ik geen tijd had om me voor te bereiden. Ik kon de gezichten van mijn familieleden en hun uiterlijk niet in mijn gedachten vastleggen”, zei Patel in een interview dat herinnerde aan dat vreselijke moment. We kunnen ons niet voorstellen hoe Patel zich zou hebben gevoeld bij het zien van foto's van zijn kinderen en zijn vrouw in het donker, verduisterd, maar we weten dat hij er zelf in geslaagd is om weer op het goede spoor te komen en zijn "nieuwe" leven te waarderen, allemaal dankzij de kostbare hulp van Kika, zijn hond.

Advertisement

Aanvankelijk wist Patel niet 100% te vertrouwen op de bekwaamheid van zijn hond: "Hoe kan hij voorkomen dat ik van de trap val?" vroeg Patel zich af. Na een tijdje begon de man echter vertrouwen te krijgen en te begrijpen dat Kika echt de beste geleidehond was die hij zich maar kon wensen. Dankzij zijn waardevolle werk is Patel erin geslaagd om geleidelijk zijn routine en zijn onafhankelijkheid terug te krijgen - twee fundamentele factoren in het leven van een mens.

"Met Kika aan mijn zijde kan ik de beste versie van mezelf zijn en daarom zal ik eeuwig dankbaar zijn voor het werk van geleidehonden", zei Patel. Patel heeft zelfs een boek geschreven over zijn hond Kika en zijn verhaal, getiteld "Kika & Me", een ware lofrede voor het werk van deze blindengeleidehonden en een hoopvolle getuigenis van een man die dacht dat hij niet zonder zijn eigen gezichtsvermogen kon.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt