Op 24-jarige leeftijd maakte hij met restjes en afval een auto die duurzaam is en ook door gehandicapten kan worden bestuurd

Janine image
door Janine

12 September 2021

Op 24-jarige leeftijd maakte hij met restjes en afval een auto die duurzaam is en ook door gehandicapten kan worden bestuurd
Advertisement

Doof de dromen van onze jonge mensen niet; de nieuwe generatie is degene die ons in de toekomst waarschijnlijk zal redden van milieurampen, de opwarming van de aarde en de gevaren die onze aarde bedreigen; dankzij hun inzet en passie konden er de komende jaren mooie dingen worden verwacht, hopelijk allemaal positief. Om deze reden willen we je voorstellen aan Emmanuel Alieu Mansaray, een jongen uit Sierra Leone, auteur van een werkelijk nuttige en fantastische uitvinding.

via Euronews Green

Advertisement
Euronews Green/YouTube

Euronews Green/YouTube

Emmanuel is pas 24 jaar oud, maar hij is al een groot liefhebber van geologie, zozeer zelfs dat hij naar het Fourah Bay College aan de Universiteit van Sierra Leone gaat; maar naast geologie heeft de jongen altijd een ziel gehad die verband houdt met creatie en innovatie, voor een betere toekomst voor de planeet Aarde. Geprezen in zijn geboorteland, is Emmanuel de uitvinder van de zogenaamde "Imagination Car", een werkelijk innovatieve, originele auto, nuttig voor de planeet Aarde en ook voor mensen met motorische handicaps.

Bedenk dat deze buitengewone en originele auto volledig is gemaakt met afvalmateriaal dat deze jongen heeft ingezameld, dus het is een volledig duurzaam project.

Advertisement
Euronews Green/YouTube

Euronews Green/YouTube

Dit zijn de kenmerken van de Imagination Car gemaakt door deze gewillige Afrikaanse jongen: hij heeft een kleine motor die de auto naar voren en achteren kan bewegen, een zonnepaneel is boven de auto geïnstalleerd en een stuur dat zelfs mensen met een motorische handicap helpt om te rijden. Emmanuel beschreef zijn uitvinding waar hij bijzonder trots op is met de volgende woorden: "De Imagination Car gebruikt zonne-energie om te functioneren, wat helpt om de atmosfeer schoner te maken, waardoor het risico op gevaarlijke gasemissies die duizenden mensen over de hele wereld problemen en ziekten hebben veroorzaakt, wordt verminderd. Sommige mensen met een handicap hebben auto's die ze niet kunnen besturen, tenzij ze worden bestuurd door anderen omdat hun voeten niet bij de koppeling, de rem en het gaspedaal kunnen komen, wat een uitdaging is. De Imagination Car heeft een besturing die het eigenlijk allemaal zelf doet!"

Euronews Green/YouTube

Euronews Green/YouTube

Nu is de droom van Emmanuel dat de "Imagination Car" de kwaliteit van leven van veel mensen kan verbeteren, niet alleen in zijn land, maar ook over de hele wereld; de 24-jarige student is er ook van overtuigd dat deze duurzame auto op de markt kan worden gelanceerd en de economie van Sierra Leone nieuw leven kan inblazen door banen te creëren voor veel inwoners van de Afrikaanse natie, en ook concrete hulp kan geven bij het verminderen van luchtvervuiling.

Complimenten, Emmanuel!

Advertisement